Franken laat emoties de vrije loop: ‘Leken wel buitenlandse taferelen’

Foto: Franken laat emoties de vrije loop: ‘Leken wel buitenlandse taferelen’

De uitschakeling van ADO Den Haag tegen Excelsior kwam als een mokerslag binnen bij ADO-trainer Giovanni Franken. ADO leek na een 3-0 voorsprong op weg naar de Eredivisie, maar zag de Rotterdammers er toch nog een verlening uitslepen. Daarin scoorden beide ploegen nog een keer, waardoor strafschoppen uiteindelijk de doorslag gaven. Die werden beter genomen door Excelsior, waardoor de Rotterdammers promoveerden naar de Eredivisie.

Franken vertelde tegenover ESPN dan ook uitermate teleurgesteld te zijn in het resultaat. “Je houdt van wedstrijden met emoties, daar zijn ze ook voor. Het wordt toch weer een klassieker of een thriller. Het spijt mij en het team dat we de supporters niet hebben kunnen geven wat we willen.” Vlak voor tijd ging het mis in het stadion en betraden supporters bij een 3-2 voorsprong al het veld, maar kreeg ADO alsnog de deksel op de neus met de 3-3, die in de blessuretijd viel. 

Buitenlandse taferelen

De oefenmeester had dan ook moeite om zijn ploeg in de slotfase nog te kunnen sturen. “De supporters geven alles, dat zag je ook in de betrokkenheid dat ze op het veld stonden. Dan is het moeilijk om te blijven coachen. Mensen liepen gewoon voor je neus langs, het leken wel buitenlandse taferelen hier. Dat zie je in Latijns-Amerika.” Franken vindt dan ook dat de club de situatie goed moet bekijken en evalueren. “Ik werd een paar keer serieus belemmerd, dat vond ik jammer. Het is aan de directie en betrokken om dat te evalueren.”

Of Franken volgend seizoen nog aan het roer staat bij ADO is nog maar de vraag. Diverse bronnen melden namelijk dat Dirk Kuijt volgend seizoen de voornaamste kandidaat is voor de positie van hoofdtrainer. Franken wilde dan ook niet al teveel kwijt over het komende seizoen. “Dat raakt me natuurlijk, want we waren twee keer erg dichtbij. Ja, het raakt me”, waren de laatste woorden van de oefenmeester die daarna in tranen afdroop richting de kleedkamer.

TIP: Spelen Nederland en België gelijk? Verdrievoudig hier je inzet!

Moet ADO Franken houden voor komend seizoen?

  • Ja
  • Nee
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie