Buitenlandse media gaan los over Courtois: ‘Held!’

Foto: Buitenlandse media gaan los over Courtois: ‘Held!’

Na afloop van de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid (0-1 door een goal van Vinícius Júnior) werd Thibaut Courtois uitgeroepen tot Man of the Match. Dat was geheel terecht, want de Belg was niet te kloppen in het Stade de France.

Marca kopt vandaag groot ‘Courtois grijpt de veertiende voor Real Madrid’ en schrijft: “Liverpool arriveerde in Parijs als de grote favoriet, maar de Premier League-reuzen slaagden er niet in hun gebruikelijke ritme te vinden, ondanks het feit dat ze een groot deel van de wedstrijd onder controle hadden en kansen creëerden bij het doel van Thibaut Courtois.” Ook oefenmeester Carlo Ancelotti krijgt complimenten: “De Italiaan kwam afgelopen zomer terug in het Estadio Santiago Bernabeu met een duidelijke opdracht: zorg voor een respectabel seizoen totdat Kylian Mbappé in de zomer van 2022 kan worden vastgelegd. Maar Ancelotti heeft de campagne beëindigd met zowel winst in La Liga als de Champions League.”

AS vult aan: “14 keer kampioen! Real Madrid verovert de veertiende dankzij een uitzonderlijke Courtois en een doelpunt van Vinícius. Liverpool dicteerde de wedstrijd, maar het team van Ancelotti zegevierde in het zwaarste toernooi in de geschiedenis.” Het dagblad doelt op de tegenstander van De Koninklijke: Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City en Liverpool moesten eraan geloven. “Real Madrid is nu veertien keer kampioen van Europa na 67 edities, dat is nog altijd meer dan één op de vijf, verspreid over zes verschillende decennia: een onvergankelijke legende. Real Madrid is winnaar van de eerste tot de laatste dag in een wedstrijd waarvan het zich zowel de grondlegger als de beschermer voelt.”

Redder van het witte elftal

Sport meldt: “Het was onverklaarbaar goed! Dit is het optreden waarmee Courtois de Champions League aan Real Madrid heeft gegeven. De doelman is met talloze reddingen de redder van het witte elftal geworden. De Liverpool-spelers waren niet in staat om de door hem opgetrokken muur te passeren.”

The Guardian geeft Courtois zelfs een 10 voor zijn optreden! “Magnifiek. Hij stopte de vroege dreiging van Liverpool met mooie reddingen op Mohamed Salah en Sadio Mané en verbeterde daarna alleen maar. Salah werd zelfs vijf keer de toegang tot de goal geweigerd. Courtois werd constant onder druk gezet, maar is er goed mee omgegaan.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Courtois met België wereldkampioen wordt!

Lof terecht?

  • Zeker
  • Mwah, nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie