CL-finale: opstellingen Liverpool en Real Madrid

Foto: CL-finale: opstellingen Liverpool en Real Madrid

De finales van de Europa League (Eintracht Frankfurt) en Conference League (AS Roma) zijn reeds gespeeld en dat betekent dat er nog maar één Europese finale op het programma staat. Om 21.00 uur treft Liverpool Real Madrid in de eindstrijd van de Champions League!

Carlos Ancelotti, de trainer van De Koninklijke, vertelde op zijn persconferentie in aanloop naar de finale van het miljardenbal: “Dit seizoen heeft voor mijn gevoel ontzettend lang geduurd. Ik word al duizelig van de gedachte om in de finale te staan. Maar ik ga ervoor, dit is voor ons tot dusverre een succes. We kennen de geschiedenis van deze club en het is heel belangrijk om hier weer te staan.”

“We zijn heel dicht bij het bereiken van het ultieme”, vervolgde de 62-jarige Italiaan. “Dit team weet goed hoe je dit soort belangrijke wedstrijden moet benaderen en spelen. De ervaren jongens zorgen voor een sfeer van rust, enthousiasme en vertrouwen.”

Liverpool underdog?

Liverpool-coach Jürgen Klopp kroop in de underdogrol: “Je hebt de comebacks van Real gezien, een ploeg die nooit verliest in de finale. Dus ik zou zeggen dat Real de favoriet is, door zijn ervaring. Maar ik wil dat we op hetzelfde niveau staan, dat we onszelf zijn. En als we op de top van ons kunnen zijn, zijn we heel moeilijk te bespelen.”

De Duitser vervolgde: “Je moet leren winnen, ik heb het op de harde manier geleerd, ik heb in mijn leven veel finales verloren, maar gelukkig hebben we de laatste gewonnen. Dit team heeft geleerd, de jongens hebben het de laatste jaren geweldig gedaan.”

Wat denk jij?

  • Liverpool wint
  • Real Madrid wint
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie