“Toen zei Klaas-Jan: ‘Dan stuur ik je meteen weg'”

Foto: “Toen zei Klaas-Jan: ‘Dan stuur ik je meteen weg'”

Lassina Traoré verruilde Ajax vorig jaar voor Shakhtar Donetsk. Op dit moment revalideert hij in Amsterdam van een zware knieblessure en dus heeft hij zat tijd om herinneringen op te halen.

Traoré keek bij Ajax vooral bewonderd naar Klaas-Jan Huntelaar, al vanaf het trainingskamp in de Verenigde Staten begin 2019. “Ik zat aan tafel met Dusan (Tadic, red.) en Klaas-Jan. Ik keek gewoon naar ze. Vooral naar Klaas-Jan”, zo vertelt de spits aan Voetbal International. “Ik keek zijn wedstrijd met Schalke tegen Real Madrid. Hij maakte een fantastisch doelpunt, vanaf dat moment was ik een groot fan.” 

Beide aanvallers ontwikkelden een goede band in Amsterdam. “Ik noemde hem altijd trainer en hij noemde mij altijd zijn zoon. We hadden altijd veel lol”, aldus Traoré, die ook sportief veel van hem leerde. “Het belangrijkste is de positionering. Ik keek voorheen altijd naar de bal. Er waren momenten bij Ajax, dat Klaas-Jan zelfs bij een invalbeurt van vijf minuten nog ruimte vond om te scoren. Ik vroeg hem hoe hij dat precies deed. Hij legde me uit dat ik te veel gefocust was op de bal in plaats van de tegenstander.” 

FIFA

Traoré heeft ook een grappige FIFA-anekdote. “Ik had toen de kans om Klaas-Jan te verkopen. Hij was erg oud. Toen heb ik hem verkocht en mezelf in de spits gezet. Ik kreeg er ook nog geld voor. Toen zei Klaas-Jan: ‘Als ik ooit in de directie van Ajax kom, stuur ik je meteen weg’. Dat zei hij altijd.”

TIP: Wint AZ van Vitesse? Win 1,66 keer je inleg via Circus!

Heeft Ajax de juiste keuze gemaakt door hem te verkopen?

  • Ja
  • Nee
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie