‘Barça-statement: géén cut-price voor Frenkie’

Foto: ‘Barça-statement: géén cut-price voor Frenkie’

Frenkie de Jong moet de eerste topaankoop worden van Manchester United-manager Erik ten Hag. Dat melden bronnen aan ESPN. United wil zich deze zomer versterken met een middenvelder en zou daarbij uitgekomen zijn bij de Barcelona-middenvelder.

De toekomst van De Jong bij Barcelona is nog altijd onduidelijk, dat eventueel wel open zou staan voor een verkoop van de middenvelder. Ook onder meer Paris Saint-Germain en Juventus zouden interesse hebben in De Jong, maar de interesse van United is het meest concreet. Barcelona zou een transfersom van negentig miljoen euro verlangen, maar gezien de financiële situatie van de club is er mogelijk enige ruimte voor onderhandeling.

Ten Hag werd eerder deze week al gepresenteerd als nieuwe manager van United. Op zijn eerste persconferentie liet Ten Hag al doorschemeren een ‘megaplan’ te hebben om de club weer terug te brengen naar de top van Engeland en Europa. Daarbij krijgt de Nederlandse oefenmeester een flink transferbudget om nieuwe aankopen te halen.

UPDATE 28/5

Ondanks de financiële problemen bij FC Barcelona gaan de Blaugrana absoluut níét zakken in de vraagprijs voor Frenkie de Jong, die zo’n tachtig à negentig miljoen euro bedraagt. Dat meldt het doorgaans betrouwbare medium The Athletic vandaag. Dat betekent dat trainer Erik ten Hag een enorm deel van zijn transferpotje op Old Trafford, zo’n 141 miljoen euro, moet gaan uittrekken voor De Jong, wil hij de transfer doorzetten.

Hetgeen kan een probleem worden aangezien er nog meer middenvelders bij moeten komen, want de contracten van Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata en Jesse Lingard lopen allemaal af. N’Golo Kanté wordt ook genoemd als potentiële middenveld-versterking voor United.

TIP: Wint Manchester United volgend seizoen de Premier League? Verdien 23x je inzet terug!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt Frenkie volgend seizoen, denk jij?

  • Nog bij Barcelona
  • Bij Man United
  • Ergens anders
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie