TRANSFERUURTJE: Feyenoord-twijfels, Ten Hag legt 100 miljoen neer

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-twijfels, Ten Hag legt 100 miljoen neer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Wim Kieft vraagt zich af of Feyenoord wel vier miljoen euro moet betalen voor Cyriel Dessers. De spits liet dit seizoen mooie dingen (vooral doelpunten) zien in de Conference League, maar kan hij dat na de zomer wel herhalen? “Het blijft moeilijk in te schatten of Feyenoord vier miljoen euro moet overmaken naar Racing Genk voor de gehuurde Belgische spits”, begint de oud-voetballer zijn verhaal. Hij concludeert immers: “Het is nogal wisselvallig allemaal. Uiteindelijk heeft hij de concurrentiestrijd met Bryan Linssen gewonnen. Toch zie je regelmatig dat hij voetballend tekortkomt. Technisch is hij niet zo vaardig en daarom functioneert hij soms niet als aanspeelpunt.”

Hoe ver moeten de Rotterdammers gaan voor hun huurling? “Feyenoord hoeft weliswaar slechts vier miljoen euro op tafel leggen voor Dessers. Alleen valt het te bezien of de club tot een persoonlijk akkoord met Dessers kan komen. Na een droomseizoen zal hij niet schromen om op zijn 27e een financiële klapper te maken. Dat zal meewegen in zijn keus voor volgend seizoen. Begrijpelijk, want je vraagt je af of hij ooit nog zo’n jaar gaat beleven…”

De nieuwe Manchester United-trainer Erik ten Hag lijkt geen vertrouwen te hebben in het huidige verdedigingsduo van The Red Devils: Harry Maguire en Victor Lindelöf. Volgens The Daily Mail gaat hij de portemonnee trekken om dit ‘probleem’ te verhelpen. De gewezen Premier League-grootmacht zou namelijk op het punt staan om twee nieuwe stoppers aan te trekken: Pau Torres van Villarreal én Jurriën Timber van Ajax. United zou op aandringen van Ten Hag zo’n honderd miljoen euro gereserveerd hebben voor deze dubbelslag. De verwachting is immers dat El Submarino Amarillo naar de afkoopsom in het contract van Torres zal wijzen: vijftig miljoen pond, oftewel: bijna zestig miljoen euro. 

Mogelijk valt er iets te beknibbelen, maar de bovengenoemde krant noemt 43 miljoen pond (vijftig miljoen euro) als minimumbedrag. Op Old Trafford moet hij naar verluidt een verdedigingsduo vormen met Timber, die volgens The Daily Mail door Ten Hag aangedragen is bij de clubleiding. Eerder repten de Engelse media van een mogelijk transferbedrag van zo’n dertig miljoen euro, maar dat is niet realistisch. De Ajacied kost vermoedelijk minstens evenveel als de eerdergenoemde Spanjaard, waardoor het totaalbedrag van deze ‘defensiemake-over’ neerkomt op een slordige honderd miljoen…

Buitenland:

Ryan Gravenberch transfereert voor ongeveer 25 miljoen euro (inclusief bonussen) van de Johan Cruijff ArenA van Ajax naar de Allianz Arena van Bayern München en in Beieren heeft men een duidelijk plan met de jonge middenvelder, weet het Algemeen Dagblad. De krant haalt een uitspraak van coach Julian Nagelsmann aan, die naar Kylian Mbappé werd gevraagd: “Mbappé? Ik zou ook Frenkie de Jong er graag bij hebben, maar hun haalbaarheid valt buiten onze mogelijkheden.” Dat hij de naam van De Jong noemde was geen toeval… “De middenvelders die Bayern heeft, hebben minder verrassing in hun spel. Müller, Kimmich en Goretzka zijn minder wendbaar en avontuurlijk.” Het AD vervolgt: “Wie daar wel enigszins over beschikt, is Jamal Musiala. Bondscoach Hansi Flick liet hem bij Bayern en ook in Die Mannschaft debuteren en prees het toptalent om zijn offensieve (één-tegen-één-)kwaliteiten. Nagelsmann ziet dat Musiala, die aanvallender is ingesteld dan Gravenberch, nog moeite heeft een reeks wedstrijden goed te volmaken.”

TIP: Verdien 2.85 keer je inleg als Duitsland van Italië wint in de Nations League!

Gaat Gravenberch het maken bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:00
0+
‘Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale’
07:47
7+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
3+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
40+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
51+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
16+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
118+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
84+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
193+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
305+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
951+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
306+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
65+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
107+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
118+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
360+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
227+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
154+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
218+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
261+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie