Liverpool vs Real Madrid: een Champions League-finale om van te smullen

Foto: Liverpool vs Real Madrid: een Champions League-finale om van te smullen

De langverwachte Champions League finale, waarin Liverpool het opneemt tegen Real Madrid, staat eindelijk voor de deur. De grootmachten uit respectievelijk Engeland en Spanje kunnen allebei hun seizoen nog beter maken dan het al was. Liverpool speelt voor de treble, al bestaat die dan enkel uit prijzen van bekercompetities. De Premier League werd op de laatste speeldag dan toch nog veilig gesteld door Manchester City, wat niet wegneemt dat The Reds het ongelofelijk spannend hebben gemaakt. Tegelijkertijd kan Real Madrid de zoveelste Champions League beker in de toonzaal zetten naast de reeds lang binnengehaalde beker van La Liga. Wie maakt zijn seizoen écht helemaal af? 

Liverpool: bijna het onmogelijke gedaan 

Klopp was met zijn manschappen aan een bijzonder indrukwekkend parcours bezig en beetje bij beetje kwamen ze dichter bij dat onwezenlijke doel van de ‘quadruple’. Uiteindelijk is de Premier League toch naar Pep en zijn Manchester City gegaan, maar petje af voor Liverpool dat het tot de laatste speeldag en zelfs de laatste minuten zo spannend heeft gemaakt. De marges zijn zo ongelofelijk klein geworden in de Premier League nu deze twee grootmachten tegenover elkaar staan, dat ze weinig ruimte overlaten aan de rest van de competitie om nog mee te spelen.
Dat ze de Premier League uiteindelijk niet gehaald hebben, neemt niet weg dat ze nog steeds een schitterend parcours hebben afgelegd. 

Ze schakelden Manchester City uit in de halve finale van de FA Cup en wonnen in de finale van Chelsea, toch wel een specialist in dergelijke belangrijke wedstrijden. Ook in de Carabao Cup won het tegen tegen ‘The Blues’, al hadden ze tot twee maal toe penalty’s nodig. Dat is achteraf gezien misschien nog niet zo slecht, want zo hebben de spelers al twee maal kunnen proeven van een penaltyreeks op een zeer belangrijk moment. De Champions League is natuurlijk nog van een andere orde, maar ondertussen kan de kern van Klopp toch wel tegen een stootje. 

Real Madrid: vijf keer in één decennium? 

Het lijkt bijna te gek voor woorden, maar het is echt zo: als Real Madrid deze wedstrijd tegen Liverpool kan winnen, hebben ze het meest prestigieuze kampioenschap van Europa maar liefst vijf keer gewonnen op negen jaar tijd. Dat is een prestatie die ongeëvenaard is door om het even welke ploeg. Alhoewel, het is toch al één keer gebeurd in de geschiedenis van de Champions League, namelijk door… Real Madrid! Ze wonnen toen namelijk vijf keer achter elkaar, van 1956 tot en met 1960. Die prestatie zal waarschijnlijk nooit meer gerepliceerd worden, maar Los Blancos kunnen misschien wél opnieuw vijf keer de Champions League winnen in één decennium! 

De vraag is natuurlijk of ze daar klaar voor zijn, of ze opnieuw geschiedenis kunnen schrijven. Ik denk dat je daar volmondig ‘ja’ op kan antwoorden. Ze hebben zowel in de achtste, kwart als halve finale bewezen dat ze nooit, maar dan ook nooit, uitgeteld zijn. De ene historische comeback kwam na de andere, record na record werd verbroken. Deze jongens kunnen om een of andere reden telkens nét iets meer dan de tegenstander. Een gemeenschappelijke factor in al die wedstrijden: Ancelotti die naast de zijlijn zeer kalm stond te fronsen. Is hij het geheime ingrediënt dat deze ploeg naar nieuwe hoogtes brengt? 

Wedtip: geniet van de wedstrijd 

Er is niets zo mooi als een finale van een belangrijk kampioenschap. De belangrijkste bekercompetities voor clubs blijft voorlopig toch nog de Champions League, dus we mogen ons weer aan een geweldig intense wedstrijd verwachten die doordrongen zal zijn van spanning en zenuwen. Iedereen zal top en topfit zijn en alles, maar dan ook werkelijk álles geven. Wie er dan als winnaar uit de bus komt? Dat durf ik niet zeggen. Maar het moge duidelijk zijn dat odds niet altijd kunnen voorspellen wat er gebeurt, want Real Madrid doet niet mee aan kansrekeningen. Ik zou zeggen: geniet van de wedstrijd. Veel plezier!

Wie gaat er volgens jou met ‘de beker met de grote oren’ aan de haal?

  • Liverpool
  • Real Madrid
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie