AZ kan Vitesse-gevaar niet afstoppen: ‘Hij kan wedstrijden beslissen’

Foto: AZ kan Vitesse-gevaar niet afstoppen: ‘Hij kan wedstrijden beslissen’

Net als tegen SC Heerenveen moet AZ ook tegen Vitesse weer in de achtervolging. De Alkmaarders gingen in Arnhem met 2-1 onderuit, waardoor men opnieuw in de return de rollen moet zien om te draaien. Ondanks de achterstand heeft men in Alkmaar vertrouwen in een goede afloop. 

AZ-middenvelder Jordy Clasie vertelde tegenover de camera’s van ESPN teleurgesteld te zijn in het uiteindelijke resultaat. “In de tweede helft hadden wij de controle en waren we sterker. We oogden fitter en niemand had Vitesse nog een kans gegeven. Maar ja, een wedstrijd duurt negentig minuten.” Wel zag Clasie dat AZ het grootste gevaar van de Arnhemmers niet kon beteugelen. “We groeiden in de wedstrijd en vonden de vrije man. We kwamen niet in de problemen. Maar Vitesse heeft één ding: Openda.” De middenvelder weet in ieder geval wat er beter moet in de return. “Minder tegendoelpunten en zelf meer scoren. Laten we hopen dat we het beste kunnen bewaren voor de laatste wedstrijd. We hebben vertrouwen en alles is nog mogelijk.”

Veerkrachtig AZ

Ook AZ-trainer Pascal Jansen zag dat zijn elftal Openda niet in bedwang kon houden. “De goal was totaal onnodig en zagen we niet meer aankomen, maar we wisten wel dat Openda in staat is om een wedstrijd zo te beslissen. Het is wat het is.” Ondanks de nederlaag ziet Jansen perspectief voor de wedstrijd in Alkmaar. “We hebben vaker in de rust achter gestaan, waaronder tegen Heerenveen in de play-offs. Met de veerkracht zit het in deze groep wel goed.”

TIP: Spelen AZ en Vitesse gelijk? Verviervoudig hier je inzet!

Wint AZ wel de return tegen Vitesse?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie