Officieel: Van Bommel tekent contract bij Royal Antwerp

Foto: Officieel: Van Bommel tekent contract bij Royal Antwerp

Het zat er al eventjes aan te komen, maar nu is de kogel ook definitief door de kerk: oefenmeester Mark van Bommel heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Jupiler Pro League-club Royal Antwerp FC, de werkgever van technisch directeur Mark Overmars.

Op zijn officiële website schrijft Antwerp: “R. Antwerp F.C. heeft een nieuwe hoofdcoach: Mark van Bommel (45). De Nederlander tekent bij The Great Old een contract voor 2 seizoenen.”

De club stelt zijn nieuwe coach voor: “Van Bommel zette zijn eerste stappen in de trainerswereld bij Nederland U17, PSV U19 en als assistent bij o.a. Australië en Saoedi-Arabië. Hij groeide door tot hoofdtrainer van PSV Eindhoven en het Duitse VfL Wolfsburg. Als speler was hij één van de succesvolste Nederlanders ooit met op zijn palmares heel wat trofeeën, waaronder 1x Champions League (met FC Barcelona) en 8 landstitels (met PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan). Van Bommel verzamelde 79 caps bij Oranje en was er als speler bij toen Nederland de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika speelde en zilver pakte.”

Assistenten

Ook Van Bommels assistenten zijn al bekend: “Andries Ulderink (52) komt over van FC Twente en zal samen met John Stegeman (45), die in maart Al-Ahli verliet, de rol van assistent op zich nemen. Beiden hebben heel wat ervaring, als hoofdcoach en als assistent. De komende weken wordt de tijd genomen om de sportieve staf verder in te vullen en uit te bouwen. Mark van Bommel en zijn staf worden aan de pers voorgesteld ter gelegenheid van de eerste training voor het nieuwe seizoen, op maandag 20 juni.”

TIP: Verdien 2.20 keer je inleg als België van Oranje wint!

Gaat hij het goed doen?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie