Ten Hag verklapt ‘Gravenberch-geheim’

Foto: Ten Hag verklapt ‘Gravenberch-geheim’

Bij Ryan Gravenberch is het gevaar dat hij er te makkelijk over gaat denken, dat hij de motivatie kwijtraakt… Dat was in ieder geval vroeger het geval, maar oefenmeester Erik ten Hag heeft de middenvelder bij Ajax weten te ‘activeren’. 

Wat is het geheim precies? De Tukker verklapt het in gesprek met Voetbal International: uitdaging. De aankomende Bayern München-voetballer dient uitgedaagd te worden. Ten Hag vertelt allereerst: “Ryan is een schitterende kerel. Hij weet wat hij wil, is zelfbewust, maar ook zelfkritisch. Daar houd ik van. Het was een genot om hem bezig te zien en als coach met hem te werken.”

In de voorbije maanden sprak hij meermaals met Gravenberch over diens toekomst: “Dat is iets tussen Ryan en mij, maar het is geen geheim dat voor mij bij spelers één aspect centraal staat richting de toekomst: speelminuten maken. Voor iemand als Ryan is dat van groot belang.”

Uitdaging

“Hij moet voor zijn ontwikkeling aan spelen toekomen”, herhaalt Ten Hag nog maar eens. “Daarnaast snap ik de uitdaging, en bij Ryan is dat zeker van belang. Hij moet maximaal uitgedaagd worden, maximaal worden geprikkeld. Dan haalt hij ook het beste in zichzelf omhoog. Dat hebben dit seizoen bijvoorbeeld de Champions League-duels ook aangetoond. Alle wedstrijden op dat niveau heeft hij goed gespeeld. Benfica-uit was misschien nog de minste, maar in de overige duels haalde hij een heel hoog niveau. Als Ryan wordt uitgedaagd en een tandje moet bijschakelen, is hij daartoe in staat. Die omgeving heeft hij nodig om maximaal te presteren.”

TIP: Verdien 5.10 keer je inleg als Kyoto van Kawasaki Frontale wint!

Wie gaat een grotere toekomst tegemoet?

  • Gravenberch
  • Ten Hag
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie