‘Bayern München heeft plan met Gravenberch’

Foto: ‘Bayern München heeft plan met Gravenberch’

Ryan Gravenberch laat de Johan Cruijff ArenA van Ajax achter zich voor de Allianz Arena van Bayern München, zoveel is nu wel duidelijk. De middenvelder bereikte een tijdje geleden al een persoonlijk akkoord met Der Rekordmeister, dat er inmiddels ook uit is met de Amsterdammers.

Danzell Gravenberch, de oudere broer van de Oranje-international, weet het zeker: zijn broertje gaat slagen in Beieren. Aan Voetbal International vertelt hij over de transfer: “Natuurlijk hebben we er weleens over gehad, maar voor mij telde één ding: het gevoel van Ryan. Hij moet er volledig achter staan, het goede gevoel moet leidend zijn. Daarbij keken we gericht naar het verhaal van de club en de trainer, het plan dat er ligt. Ryan is een speler die zich makkelijk kan aanpassen aan een speelwijze en ook in een nieuwe omgeving zijn weg zal vinden, daar ben ik van overtuigd. Maar wanneer je de stap moet maken, dat is vooraf moeilijk te zeggen.”

“Hij is niet te jong, dat geloof ik niet, want wat is jong als je al zoveel wedstrijden hebt gespeeld?”, vraagt de oudere Gravenberch zich af. “Bij Matthijs de Ligt ging hetzelfde op destijds, en volgens mij is die stap goed uitgepakt. Het gaat om zijn ontwikkeling. Iedereen heeft er een mening over, en dat hoort er ook bij, maar ik zeg altijd tegen Ryan: luister naar jezelf, naar jouw gevoel. Dat is het belangrijkste.”

Schöne

Daar is Lasse Schöne, oud-ploeggenoot van de jongeling, het mee eens: “Bayern München moet hem direct beoordelen op zijn kwaliteiten en niet op zijn leeftijd. Dus niet iets hebben van: ah, hij is nog zo jong, laat maar even rijpen. Nee, dat is nergens voor nodig. Leeftijd is maar een getal, je moet kijken hoeveel wedstrijden Ryan al in de benen heeft. Door zijn veelzijdige kwaliteiten zie ik hem overal wel aan spelen toekomen. Bij sommige spelers denk je op voorhand dat een bepaalde competitie niet slim is als volgende stap, maar dat gevoel heb ik bij hem helemaal niet. Het is vooral belangrijk wat de club met hem wil, wat voor plan ze hebben.”

TIP: Verdien 3.30 keer je inleg als Excelsior van ADO wint!

Gaat hij het goed doen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie