Gazzetta dello Sport: ‘Feyenoorder van het veld geruimd’

Foto: Gazzetta dello Sport: ‘Feyenoorder van het veld geruimd’

Feyenoord was gisteren dichtbij, maar tegelijkertijd mijlenver weg van een prijs. AS Roma had de Rotterdammers op de minuten voor en na rust volledig in de tang. Met name spits Cyriel Dessers kwam er amper aan te pas; hij werd ‘opgevreten’ door de no nonsens-verdedigers Mancini, Ibanez en Smalling.

De Gazetta dello Sport schrijft vandaag, op de day-after, dan ook dat ‘de gigantisch spelende Smalling Dessers volledig van het veld wist te ruimen’. Ook zorgde Roma er voor dat ‘de snelheid van Reiss Nelson en Luis Sinisterra nauwelijks merkbaar was’, constateert de roze sportkrant. “De Nederlanders hadden het meeste balbezit en leken gedurende zo’n twintig minuten ook het spel te kunnen maken, maar ze creëerden uiteindelijk niet één serieuze kans.”

Ook in België werd met extra aandacht naar Dessers gekeken. Zo analyseert Het Laatste Nieuws: “Drie beren van verdedigers in de nek van Conference League-topschutter Dessers. José Mourinho had zijn huiswerk gedaan. Geen slingers of franje in Tirana, maar een stevige portie Portugees realisme. Dessers zat in de tang bij Smalling en Mancini.”

Mario Been

Mario Been zag dat Dessers gewoonweg niet top was: “Hij heeft momenten waarop hij gevaarlijk is, maar bij heel veel dingen blijf je een vraagteken houden.” Moet Feyenoord desondanks vier miljoen euro aftikken om hem definitief in te lijven? “Hij heeft een geweldig Conference League-seizoen gehad en heeft ook in de competitie zijn waarde bewezen. Als Feyenoord die vier miljoen wil uitgeven en als het salaris te behappen is, dan moet Feyenoord dat doen.”

TIP: Verdien 3.05 keer je inleg als Oranje van België wint!

Dessers is die vier miljoen niet waard

  • Eens
  • Oneens
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie