TRANSFERUURTJE: Ajax-fooi, Feyenoord-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-fooi, Feyenoord-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord moet in de zomertransferwindow spelers verkopen met het oog op de balans, maar Valentijn Driessen schrijft in De Telegraaf: “Alleen zal Feyenoord een afweging moeten maken tussen het verkopen van spelers en de sportieve aspiraties. Want uiteindelijk bepaalt het laatste de waarde van het eerste.” Vervolgens doet de journalist een onthulling: “Niet voor niets is de clubleiding in Rotterdam bezig om het contract van het groeibriljant Luis Sinisterra open te breken, te verlengen en te verbeteren zodat hij zich op een nog hoger niveau in de kijker kan spelen en een nog hoger transferbedrag dan de geschatte achttien tot twintig miljoen euro van nu op te brengen.

De Engelse media gaan nu al een tijdje los over Jurriën Timber, die coach Erik ten Hag zou kunnen volgen naar Manchester United. Maar wat verdient Ajax in dat geval met de verkoop van zijn talentvolle centrumverdediger? Niet al te veel, vermoeden diverse kranten uit Groot-Brittannië. Aan de andere kant van Het Kanaal denkt men namelijk te weten dat de clubleiding in de Johan Cruijff ArenA al genoegen neemt met een bedrag van dertig tot 35 miljoen euro. En dat is best opmerkelijk gezien de marktwaarde van de Oranje-international: die wordt immers eveneens geschat op dertig miljoen. We lijken dan ook van doen te hebben met een broodje aap.

Eigenlijk gingen we er toch wel van uit dat Cody Gakpo PSV zou gaan verlaten in de aankomende transferwindow. Het is echter óók een goede mogelijkheid geworden dat hij nog een seizoen actief blijft in het Philips Stadion; daar zetten de Eindhovenaren in ieder geval op in. De jonge buitenspeler vertelde onlangs over zijn toekomst: “Natuurlijk is ook het WK dat eraan komt een factor. Als ik vertrek en moet kiezen voor een club dan moet het warm voelen, qua mensen. Dat is lastig vooraf te bepalen…” Aad de Mos rept in gesprek met SoccerNews.nl van een win-winsituatie (voor de speler én PSV). Hij vindt het ‘heel slim’ dat Gakpo aan het WK denkt: “Want zo is het natuurlijk ook. Als hij naar Arsenal gaat is er geen zekerheid dat hij ook in de basis komt. Het is toch acclimatiseren, alle spelers hebben er moeite mee in het begin, zelfs de grootste spelers hebben daar moeite mee; Lukaku bij Chelsea, De Bruyne bij Chelsea. Kijk maar eens hoe dat ging met misschien wel de beste middenvelder ter wereld, Kevin De Bruyne.”

Buitenland:

Memphis Depay scoorde aanvankelijk behoorlijk wat doelpunten als FC Barcelona-speler, maar op een gegeven moment verdween hij naar de achtergrond, mede door de komst van Pierre-Emerick Aubameyang. De Catalanen staan niet onwelwillend tegenover een verkoop van de Nederlander. Die transfereerde in de zomer van 2021 nog transfervrij van Olympique Lyon naar het Camp Nou-stadion, maar moet nu wel wat geld in het laatje brengen. Volgens het dagblad Sport heeft Barça zijn vraagprijs namelijk bepaald op twintig miljoen euro. De marktwaarde van Memphis wordt geschat op 45 miljoen euro, maar zijn contract loopt medio 2023 af, waardoor de Catalanen niet het volle pond kunnen vragen.

Transfereert Timber?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
48+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
51+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
568+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
322+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
348+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
264+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
404+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1505+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie