Feyenoord in spoor Ajax: “Toch weer ingetuind”

Foto: Feyenoord in spoor Ajax: “Toch weer ingetuind”

Feyenoord ging gisteren de boot in in de Conference League-finale tegen het AS Roma van oefenmeester José Mourinho, waar Ajax de Europa League-finale van 2017 verloor van Manchester Untied, op dat moment óók door The Special One gecoacht…

In het programma BEAU reageert Ruud Gullit: “Ze zijn er toch weer ingetuind. José Mourinho kan de wedstrijd zo voorbereiden dat het geen wedstrijd wordt en die toch wint.” De specialiteit van de Portugees is de tegenstander lamleggen, aldus de oud-voetballer: “Hij weet precies wat je sterke punten zijn en probeert je het spel onmogelijk te maken door die sterke punten te verzwakken en de zwakke punten uit te buiten.” Volgens Gullit had trainer Arne Slot het ander aan moeten pakken: “Soms moet je je aanpassen om daar je voordeel mee te doen. Dat mis ik. Soms willen we doordrijven.”

De Europees kampioen van 1988 wijst naar de Europa League-finale van 2017: “Toen gebeurde precies hetzelfde. Hij liet de bal aan Ajax en zei: kom maar en voetbal maar lekker. Ze wachtten op het juiste moment. Dat vinden wij vervelend.”

Gullit is geen fan van het voetbal dat Mourinho predikt, maar heeft wel bewondering voor de coach: “Het is ongelooflijk wat hij presteert. Ook bij Manchester United heeft hij wat gewonnen en nu flikt hij het weer. Dan kan je toch wel wat?”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Mourinho’s vaderland Portugal het WK 2022 wint!

Heb jij bewondering voor Mourinho?

  • Ik wel
  • Ik niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie