Rellen in Rotterdam: ‘We gaan de stad slopen!’

Foto: Rellen in Rotterdam: ‘We gaan de stad slopen!’

Na afloop van de Conference League-finale tussen AS Roma en Feyenoord (1-0) werd het met de minuut grimmiger in Rotterdam. Hier en daar moest de ME charges uitvoeren en op de Coolsingel werd een waterkanon ingezet…

De Telegraaf schrijft over de ongeregeldheden: “Het laatste fluitsignaal had net geklonken in Tirana toen er op de Lijnbaan glas op de grond werd gesmeten. Mensen die kort ervoor gepassioneerd hun team hadden aangemoedigd ontsnapten nu snel toen de chaos op een van de terrassen losbarstte.”

“Sommigen hielden het bij scheldwoorden, maar de sfeer werd al snel steeds grimmiger”, vervolgt de krant. “Op verschillende de plekken kwam het tot rellen. Zwaar vuurwerk was overal te horen, net als glaswerk, stoelen en andere voorwerpen die werden gegooid, ook naar de politie.”

Rotterdam slopen

“We gaan Rotterdam slopen!”, riep een van de relschoppers, die bijval zocht bij zijn ‘mede-hooligans’. Die kreeg hij niet, waarna hij verschillende mensen uitmaakte voor ‘pussy‘ (lafaard, red.).

Oók waren er tranen. Eén van de verdrietige supporters treurde: “Vreselijk, ik had zo gehoopt dat we eindelijk weer eens een succes zouden behalen. Het was geen goede wedstrijd. Maar we hadden ook gewoon pech. Dat Rome stelde ook weinig voor. Ik ben er ziek van.” 

Daar haakt De Telegraaf weer op in: “Dat gold voor meer fans, maar het geweld van een kleine groep beheerste al snel het straatbeeld. De politie had zijn handen vol om de rust terug te brengen en te bewaren. Er waren meerdere arrestaties te zien en vernielingen. De ME moest hier en daar charges uitvoeren en op de Coolsingel werd een waterkanon ingezet, meldde de Rotterdamse politie. Politieruiters galoppeerden over het Hofplein.”

TIP: Verdien 2.31 keer je inleg als Benzema een goaltje maakt in de Champions League-finale!

Had jij dit wel verwacht?

  • Ik zeker
  • Ik niet!
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie