‘Voorbeeldprof Gravenberch laat grote leegte achter bij Ajax’

Foto: ‘Voorbeeldprof Gravenberch laat grote leegte achter bij Ajax’

Ryan Gravenberch verruilt deze zomer Ajax voor Bayern München. De twee clubs bereikten vandaag een akkoord over een transfersom, waardoor niets een overgang meer in de weg staat. Gravenberch gaat bij der Rekordmeister een contract tekenen voor vijf jaar en strijkt een jaarsalaris op van tien miljoen euro bruto.

Volgens De Telegraaf mag Ajax Gravenberch dankbaar zijn dat de middenvelder nu pas de stap naar het buitenland maakt. “Meerdere Europese topclubs vroegen hem zijn eerste contract niet bij Ajax te tekenen en hadden daar grote bedragen voor over. Geadviseerd door zijn vader Ryan senior en zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez koos hij er in het kader van zijn ontwikkeling voor bij Ajax te blijven en op het riante contractvoorstel van Marc Overmars in te gaan.”

Nieuwe uitdaging

Ondanks dat Gravenberch ook dit seizoen een nieuw contractvoorstel kon ondertekenen besloot de middenvelder daar niet op in te gaan. De Telegraaf schrijft echter dat Gravenberch niet voor het grote geld heeft gekozen. “Toch waren vooral het enthousiaste verhaal van FC Bayern München-trainer Julian Nagelsmann, de behoefte aan een nieuwe uitdaging én de wens dat Ajax iets aan hem verdient, die Gravenberch deden besluiten te vertrekken.” Volgen de krant is het geld nooit leidend geweest, al zal een groot deel van de buitenwacht dat wel denken. “Het salaris is bij hem nooit leidend geweest. Sterker nog, als het alleen om de munten ging, had hij niet bij FC Bayern, maar bij een andere Europese topclub getekend. Die kansen waren er in overvloed. Het vertrek van de middenvelder wordt dan ook als een grote aderlating gezien. “Met het vertrek van Gravenberch heeft de nieuwe trainer Alfred Schreuder een grote leegte te vullen.”

TIP: Boekt Duitsland een zege op Italië? De odd is 2.92!

Is het vertrek van Gravenberch voor Ajax een aderlating?

  • Ja
  • Nee
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie