TRANSFERUURTJE: Antony-opvolger, Sangaré-doorbraak, Sinisterra-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-opvolger, Sangaré-doorbraak, Sinisterra-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Antony kan wel eens met coach Erik ten Hag mee vertrekken naar Manchester United. En als dat echt gebeurt, richt Ajax zijn vizier op een landgenoot uit Brazilië. Diens naam is Giovani Henrique. Volgens journalist Jorge Nicola heeft Ajax zelfs al een bod van zeventien miljoen euro (!) op Giovani, die naar meerdere Europese topclubs kan, uitgebracht. Hij speelt nu nog voor Palmeiras in zijn geboorteland.

Er is inmiddels al ongeveer een jaar erg veel te doen rondom het keepersgilde van Ajax. Toch leek er ondanks alles nooit echt een toekomst voor Dominik Kotarski weggelegd bij de club. Hij werd het afgelopen seizoen verhuurd aan HNK Gorica uit zijn geboorteland Kroatië. Aldaar deed hij het prima, mogelijk volgt een fraaie transfer als beloning in de zomer. Volgens diverse Griekse media hoopt PAOK Saloniki hem namelijk op te kunnen pikken in Amsterdam.


Liverpool FC wordt al een tijdje gelinkt aan Cody Gakpo, maar inmiddels is duidelijk dat hij niet de enige PSV‘er op het verlanglijstje van The Reds is. Ook Ibrahim Sangaré prijkt daar namelijk op, zo hebben onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad reeds gemeld. Volgens Ekrem Konur, journalist van onder meer Fichajes.net, gaat Liverpool  spoedig werk maken van de komst van Sangaré. De Eindhovenaren hebben echter contractueel vast laten leggen dat hij minstens 37.5 miljoen euro op moet leveren; het valt nog te bezien of Liverpool aan dat bedrag wil voldoen.

Luis Sinisterra is dit seizoen uitgegroeid tot de publiekstrekker van Feyenoord. Volgens De Telegraaf lonkt de jackpot voor de Rotterdammers, die nog wel stiekem dromen van een extra jaar in De Kuip. Volgens het medium heeft Sinisterra zich in de kijker gespeeld bij ‘kapitaalkrachtige buitenlandse clubs’. Men noemt Bayer Leverkusen, Arsenal, Lille OSC en Atlético Madrid als voorbeeld, maar Feyenoord hoopt dit nog even uit te stellen.


Michel Vlap keert deze zomer niet terug bij FC Twente. De club uit Enschede wilde de middenvelder nog een seizoen aan boord houden, maar het Belgische Anderlecht wil hem niet opnieuw verhuren. Mogelijk versterkt FC Twente zich deze zomer met Tijani Reijnders. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2025 bij AZ, waar hij geen vaste basisplaats bezit. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van de Tukkers.

Buitenland:

RSC Anderlecht wil de mogelijkheid onderzoeken of het Joshua Zirkzee definitief kan overnemen van Bayern München. De aanvaller wordt nu nog gehuurd van der Rekordmeister, maar de Belgische topclub zou een financieel risico willen overwegen. Zirkzee zou ook in de belangstelling staan van Ajax en PSV.



Paris Saint-Germain verlengde afgelopen week het contract met superster Kylian Mbappé. Daarmee hield het de spits uit handen van Real Madrid, dat ook lange tijd aasde op de komst van de Fransman. Daarentegen lijkt de club nu van Neymar af te willen. Volgens L’Équipe mag de Braziliaanse aanvaller vertrekken uit Parijs. Het Franse medium meldt dat de vleugelspeler alle vrijheid krijgt van de clubleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe club. PSG heeft met de contractverlenging van Mbappé aangekondigd een nieuwe koers te willen varen en daarin lijkt Neymar niet meer te passen.

En tot slot: Erik ten Hag gaf maandag zijn eerste persconferentie als manager van Manchester United en lijkt ook direct spijkers met koppen te willen slaan op de transfermarkt. Zo worden de namen van Pau Torres, Jurriën Timber en Victor Osimhen genoemd als eerste transfertargets. Volgens The Daily Mirror lijkt de eerste inkomende transfer van Erik ten Hag al snel aanstaande te zijn. Het zou gaan om Pau Torres, de centrumverdediger van Villareal.

TIP: Spelen Frankrijk en Denemarken gelijk? Pak 3.55 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt Zirkzee volgend seizoen, denk jij?

  • Nog bij Anderlecht
  • Bij Ajax
  • Bij PSV
  • Bij Bayern Munchen
  • Ergens anders
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:20
5+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
49+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
30+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
62+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
302+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
1095+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
129+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
366+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
73+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
93+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
445+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
229+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
177+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
211+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
88+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
210+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
97+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
306+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
303+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
109+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie