Arie Haan fileert Mourinho: ‘Een bedankje kon er niet eens vanaf’

Foto: Arie Haan fileert Mourinho: ‘Een bedankje kon er niet eens vanaf’

Arie Haan heeft een dringend advies voor Feyenoord-trainer Arne Slot in aanloop naar de Conference League-finale tegen AS Roma. De oud-international hoopt dat de oefenmeester geen enkele concessie doet aan zijn speelstijl, waarmee Feyenoord de Europese successen heeft geboekt. 

Haan zegt in een interview met De Telegraaf dat Feyenoord zich absoluut niet moet gaan aanpassen aan José Mourinho. “Wij Nederlanders hebben het toch in ons bloed om aan te vallen? Je moet je niet verloochenen. We zijn allemaal opgegroeid met de Hollandse manier van spelen. Italianen of trainers als Mourinho hebben niet anders geleerd dan verdedigen hun hele leven, dus die gaan ook niet plotseling hun speelstijl wijzigen. Geloof in je eigen sterkte, want je kunt alleen maar een finale winnen als je beter bent.”

Geen bewondering voor Mourinho

De oud-trainer van Feyenoord heeft dan ook geen goed woord over voor Mouriho. “Nee, ik heb helemáál geen bewondering voor hem. Ook niet als mens. Hij is vaak niet zo aardig en dat was hij ook niet die ene keer dat ik als trainer tegenover hem stond. Ik was coach in China en met mijn club speelden we tegen Real Madrid. Een van mijn spelers ging er te hard in tegen het grote Real. Ik haalde hem naar de kant, omdat ik niet wilde dat een speler van Real geblesseerd zou raken. Nog geen knikje, geen woord en geen bedankje van hem.” Volgens Haan is Mourinho op gelukkige wijze in het trainersvak gerold. “Mourinho is gewoon als vertaler begonnen bij Bobby Robson en heeft het van hem en Louis van Gaal afgekeken bij Barcelona. Daarna heeft hij gedacht: dat kan ik ook wel…”

TIP: Scoren AS Roma en Feyenoord drie doelpunten of meer? De odd is 2.55!


Moet Slot zich aanpassen aan Mourinho?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie