‘Transferactie Cody Gakpo is win-win’

Foto: ‘Transferactie Cody Gakpo is win-win’

Eigenlijk gingen we er toch wel van uit dat Cody Gakpo PSV zou gaan verlaten in de aankomende transferwindow. Het is echter óók een goede mogelijkheid geworden dat hij nog een seizoen actief blijft in het Philips Stadion; daar zetten de Eindhovenaren in ieder geval op in.

De jonge buitenspeler vertelde onlangs over zijn toekomst: “Natuurlijk is ook het WK dat eraan komt een factor. Als ik vertrek en moet kiezen voor een club dan moet het warm voelen, qua mensen. Dat is lastig vooraf te bepalen…”

Aad de Mos rept in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com van een win-winsituatie (voor de speler én PSV). Hij vindt het ‘heel slim’ dat Gakpo aan het WK denkt: “Want zo is het natuurlijk ook. Als hij naar Arsenal gaat is er geen zekerheid dat hij ook in de basis komt. Het is toch acclimatiseren, alle spelers hebben er moeite mee in het begin, zelfs de grootste spelers hebben daar moeite mee; Lukaku bij Chelsea, De Bruyne bij Chelsea. Kijk maar eens hoe dat ging met misschien wel de beste middenvelder ter wereld, Kevin De Bruyne.”

De vraag is natuurlijk wel: kan PSV het zich financieel gezien veroorloven om Gakpo en Ibrahim Sangaré níét te verkopen? “PSV heeft een goede investeerder met Van der Wallen, dus hij zal hier ook wel achter zitten en gezegd hebben: jongens, laten we dat bij elkaar houden, we hoeven niet speciaal spelers te verkopen. Verleden jaar hebben ze een aantal spelers verkocht en nu komt dat op de begroting te staan dus er is geen noodzaak. Ik denk niet dat PSV financiële problemen heeft.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Oranje het WK wint!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 21e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Win-win?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie