Aad de Mos waarschuwt Feyenoord

Foto: Aad de Mos waarschuwt Feyenoord

Vanavond om 21.00 uur is het eindelijk zover: dan speelt Feyenoord tegen AS Roma in de finale van de Conference League. Aad de Mos denkt dat de Rotterdammers een goede kans hebben om te winnen, maar deelt ook een waarschuwing uit.

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com blikt de oud-trainer vooruit op de eindstrijd: “Als er het eerste half uur een gele of rode kaart aan te pas gaat komen of er valt direct al een goal, dan kan het best eens een leuke finale worden. Feyenoord moet goed opletten, dat zullen ze vast wel ingepeperd krijgen door Slot, dat ze veel balbezit zullen hebben. Daar zit ook het gevaar voor Feyenoord: Italianen hebben niet graag de bal, zeker niet de ploegen van Mourinho, maar op het moment dat ze de counter kunnen spelen zijn ze levensgevaarlijk.”

Moet je ze dan juist niet aan de bal laten? Om ze van de wijs te brengen? “Dat gaat gewoon niet. Je moet gewoon de dingen doen waarmee je erg sterk bent. Feyenoord heeft een elftal en een tactisch vermogen dat ze plan A én B hebben in de wedstrijd. Dus ze kunnen heel goed verdedigen, dat hebben ze laten zien tegen Marseille. Ze kunnen ook druk naar voren zetten, dat je overrompeld wordt, dat hebben ze in de eerste wedstrijd tegen Marseille laten zien. Ze zijn vrij veelzijdig en daarom maken ze een grote kans om de finale te winnen.”


De grote vraag is natuurlijk waar de zwakke plek van Roma precies zit: “Als je blijft aandringen en je kunt blijven voetballen, als je in de laatste fase de goede keuzes maakt, dan kun je ze pijn doen. Vitesse heeft ze heel lang pijn gedaan in Rome, maar ze werden toch door een onachtzaamheid weggecounterd. Een verdediger die niet de binnenkant dekt, die zelfs uitblinker was met een mooie goal, die werd geklopt bij Vitesse en dan lig je met je kont buiten.”

Bijlow

Justin Bijlow keert terug onder de lat bij Feyenoord, maar De Mos hoopt niet dat hij uit gaat blinken… “Als hij uitblinker is geeft dat aan dat Roma veel kansen heeft gecreëerd, dat is nooit prettig. Ofir Marciano heeft in Marseille geen bal gehad. De fouten die hij maakte tegen Twente gaven aanleiding om na te denken. Ik denk dat Bijlow vertrouwen geeft aan de verdediging, aan de staf en aan de supporters. Dat is nu eenmaal zo met een keeper, dus ik denk dat het een goede zaak is voor Feyenoord dat hij keept.”

TIP: Verdien 3.25 keer je inleg als Feyenoord de cup wint!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 21e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Opletten voor de counter?

  • Zeker
  • Niet nodig!
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:59
1+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
5+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
15+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
210+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
464+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
109+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
8+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
247+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
145+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
341+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
47+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
444+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
51+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
261+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
137+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
497+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
195+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie