ADO in extremis naast Excelsior in Eredivisie-jacht

De finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie ligt nog helemaal open. Excelsior dacht met een voorsprong de return in te gaan, maar slikte in extremis de gelijkmaker van ADO Den Haag: 1-1.

Excelsior kegelde Heracles Almelo vorige week op indrukwekkende wijze uit de Eredivisie (6-1 over twee wedstrijden). Ook tegen ADO creëerde de formatie van Marinus Dijkhuizen het nodige gevaar in de eerste helft, maar doelman Hugo Wentges hield zijn doel schoon dankzij een aantal goede reddingen. Daarbij had hij de mazzel dat een goede actie van Marouan Azarkan niet werd bekroond door Excelsior.

ADO deelde zelf ook de nodige speldenprikjes uit. Sem Steijn kreeg al na ruim vijf minuten een grote schietkans, maar hij raakte de bal niet lekker en schoot daardoor naast. De bezoekers probeerden ook spits Thomas Verheydt in kansrijke positie te brengen, ware het niet dat zijn mogelijkheden niet tot een doelpunt resulteerden.

Excelsior pakt de leiding

In de tweede helft viel de openingstreffer alsnog. Invaller Couhaib Driouech stond koud in het veld toen hij in de 47ste minuut de bal voor het doel gaf en bij de tweede paal tikte de goed meegelopen Azarkan raak: 1-0. Diezelfde Azarkan bezorgde Thijs Dallinga kort daarna nog een dot van een kans, maar ditmaal kwam de formatie uit Den Haag met de schrik vrij.

Ondanks een slotoffensief van ADO bleef het lang bij 1-0. Excelsior wankelde en kreeg in blessuretijd de rekening alsnog gepresenteerd. Op aangeven van Verheydt kreeg Steijn de ruimte en na een goede individuele actie tikte hij de 1-1 binnen.

Scoreverloop: 1-0 (47′) Marouan Azarkan, 1-1 (90′) Sem Steijn

TIP: Voorspel de return via Circus en win een heerlijk zakcentje!