Tagliafico hekelt overvolle voetbalkalender: ‘Het zorgt voor enorme stress’

Foto: Tagliafico hekelt overvolle voetbalkalender: ‘Het zorgt voor enorme stress’

Nicolás Tagliafico is niet te spreken over het drukke speel- en reisschema van de profvoetballers. In een interview met spelersvakbond FIFPro uit de Argentijn zijn zorgen over de overvolle agenda. De linksback vindt dan ook dat het drukke schema voetballers teveel stress oplevert.

Ondanks dat Tagliafico dit seizoen bij Ajax geen onomstreden basisspeler was, spreekt de linkspoot wel van een zwaar jaar. “Het was een behoorlijk zwaar jaar, met veel concurrentie. Niet alleen de trainingen, maar vooral de internationale- en clubwedstrijden hebben dat. Vooral vanwege de stress. Je bent constant maar bezig in een topcompetitie.”

Veel reizen

De linksback van de Amsterdammers vindt het dan ook krankzinnig dat hij als Zuid-Amerikaan meer moet reizen dan bijvoorbeeld de Europeanen. “‘Als Zuid-Amerikaan ben ik meer aan het reizen dan andere spelers. Ik moet op zijn minst elke keer twaalf uur vliegen. En dan gaan we ook nog naar plekken die je je niet kunt voorstellen, zoals Azië of Noord-Amerika.” 

Overigens is het nog maar de vraag of Tagliafico volgend seizoen ook onder contract staat bij Ajax. Het contract van de vleugelverdediger loopt nog tot medio 2023, maar de Argentijn mag voor een schappelijke prijs vertrekken uit Amsterdam.

TIP: Wint AZ van Vitesse? De odd is 2.32!



Moeten profvoetballers teveel wedstrijden spelen?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie