Huntelaar waarschuwt Ten Hag voor ‘drukke zomer’

Foto: Huntelaar waarschuwt Ten Hag voor ‘drukke zomer’

Op de slotdag van de Premier League werd maar weer eens duidelijk dat Erik ten Hag genoeg werk aan de winkel heeft bij Manchester United, dat met 1-0 verloor van Crystal Palace en nog van geluk mocht spreken dat het een Europa League-ticket nipt in handen wist te houden.

“Ik vind Manchester op dit moment matig. Er moet veel gebeuren. Erik zal een drukke zomer krijgen”, constateert Klaas-Jan Huntelaar in de studio van Rondo. “Ik denk dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Je moet zien hoe het in het buitenland gaat. In Nederland praat je Nederlands en af en toe een keer Engels met buitenlandse jongens. Over het algemeen is alles vertrouwd.”

In Engeland is het dan ook net iets anders werken, dan in Nederland. “Dit is het buitenland, een grote club en het is niet je eigen taal, dus je kunt je net iets moeilijker uitdrukken. Maar voor mij staat buiten kijf wat voor kwaliteiten hij als trainer heeft.”

Puinruimer

Desondanks heeft Huntelaar alle vertrouwen in Ten Hag. “Zijn tactische plan is heel goed en hij kijkt zo veel. Als je het over dedicated hebt… Ik denk dat die man bijna niet slaapt, zo veel kijkt hij. Hij kan het goed neerzetten en tactisch is hij slim. Hij heeft heel veel.”

Hoe zou Huntelaar het zelf hebben aangepakt als-ie bij United was beland? “Zoals Ten Hag wil spelen moet hij van achter beginnen. Hij zal vanuit achter beginnen om naar voren te komen. Voorin hebben ze best wel kwaliteiten. Op het eerste gedeelte, plus misschien het middenveld een beetje, moeten voor hem de meeste accenten liggen.”

TIP: Weet jij hoe de play-offs aflopen? Waag je gok via Circus!

Gaat Ten Hag slagen bij United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie