TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Feyenoord, De Ligt-doorbraak

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Feyenoord, De Ligt-doorbraak

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Loïs Openda heeft een uitstekend jaar bij Vitesse achter de rug. Als beloningen werd hij afgelopen week tot Speler van de Maand door Eredivisie CV gekozen, én werd hij voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van België. De vraag is nu waar hij volgend seizoen speelt. De spits wordt gehuurd van Club Brugge. Maar één ding is zeker: Openda denkt volgend seizoen niet meer terug te keren in België. In gesprek met Omroep Gelderland zegt de 23-jarige Openda te hopen op de Duitse of Franse competitie. En dat is slecht nieuws voor bijvoorbeeld PSV, dat ook interesse in hem heeft getoond.

Feyenoord wil Cyriel Dessers graag langer in De Kuip houden. De Rotterdammers huren de spits momenteel van KRC Genk, maar willen de aanvaller definitief overnemen. Daarvoor moet Feyenoord een afgesproken transfersom van vier miljoen euro betalen, maar het voornaamste struikelblok is volgens NOS-voetbalverslaggever Arno Vermeulen het salaris van Dessers. Aan tafel bij Studio Voetbal vertelde Vermeulen dat Feyenoord al in gesprek is met het management over een definitieve overstap. “Ze zijn al in gesprek met Dessers omdat ze ook met hem tot een akkoord moeten komen. Alleen dan is de optie te lichten. Ze zullen die vier miljoen moeten betalen, maar ook afspraken moeten maken over het salaris van Dessers.”

Datzelfde Feyenoord sluit het seizoen woensdagavond af met de Conference League-finale tegen AS Roma. Het is goed mogelijk dat Marcos Senesi volgend seizoen voor de tegenstander speelt, zo weet Calciomercato. José Mourinho hoopt het seizoen alsnog in stijl af te sluiten, maar weet dat hij voor volgend seizoen nieuw elan nodig heeft. De Portugees wil zijn selectie op meerdere posities versterken en dat geldt onder meer voor de verdediging. Daarbij is Senesi al enige tijd een serieuze optie.

Buitenland:

FC Barcelona sloot gisteravond het seizoen in La Liga af met een pijnlijke 0-2 thuisnederlaag tegen Villarreal. El Diario noemde het ‘de avond van het afscheid’. Bijvoorbeeld voor Frenkie de Jong én Memphis Depay, die volgens het medium aan de vooravond van een vertrek staan. “De situaties van Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn vergelijkbaar, al hebben ze ook verschillen. Terwijl de spits vorig jaar gratis arriveerde in Camp Nou en nu zou kunnen vertrekken door de concurrentie voorin, zou het vertrek van de middenvelder om een puur economische reden zijn. De financiële situatie van Barça is zeer delicaat en Frenkie heeft een hoge rekening. De economie regeert, en dat zou de reden van een voortijdig vertrek kunnen zijn.”

De toekomst van Matthijs de Ligt staat vast. Volgens La Gazzetta dello Sport is de Oranje-international één van de tien spelers die volgend seizoen nog zeker voor Juventus speelt. De Ligt is de voorbije maanden meermaals in verband gebracht met een vertrek uit Turijn. Eind 2021 zinspeelde de inmiddels overleden zaakwaarnemer Mino Raiola al op een deal, maar dat is ondanks de vermeende interesse van Manchester United en Liverpool verstomd. Er zou zelfs een contractverlenging in de maak zijn.

TIP: Wint Feyenoord van AS Roma? Verdriedubbel je inleg bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt Senesi volgend seizoen, denk jij?

  • Nog bij Feyenoord
  • Bij AS Roma
  • Ergens anders
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
27+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
41+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
35+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
237+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
47+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
85+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
201+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
74+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
707+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
332+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
729+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
194+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
318+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
330+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie