‘Transfer Berghuis heeft Feyenoord dichterbij Ajax gebracht’

Foto: ‘Transfer Berghuis heeft Feyenoord dichterbij Ajax gebracht’

Valentijn Driessen laat in zijn column in De Telegraaf zijn licht schijnen over de contractverlenging van Kylian Mbappé. De voetbaljournalist hekelt de kritiek van Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, en ziet bovendien overeenkomsten met de transfer van Steven Berghuis van Ajax naar Feyenoord.

Driessen schrijft dat de kritiek van Tebas vooral voort komt uit het afketsen van een transfer naar Real Madrid, waardoor La Liga bepaalde inkomsten zal mislopen. “Het is van de zotte een 23-jarige speler de sleutel van je club te geven. De toezeggingen zijn niet gedaan omdat PSG de Champions League wil winnen. Nee, Qatar, de Franse Ligue 1 en PSG willen Mbappé niet verliezen als marketinginstrument. Z’n onschatbare waarde mocht niet in handen vallen van Spanje, Real Madrid en de Primera Division.” 

Eigen hachje

Volgens Driessen is het Tebas alleen maar om persoonlijk gewin te doen. “Zijn competitie heeft na het vertrek van Neymar en Lionel Messi (beiden PSG) en Ronaldo geen wereldsterren meer in de aanbieding. Tebas schreeuwt moord en brand en kondigt allerlei kansloze zaken aan. Terwijl Real Madrid, in hetzelfde schuitje als PSG, financieel bijna net zover ging als de Fransen en dit voor Tebas geen beletsel was. Hij denkt alleen aan zijn eigen hachje.”

Toch hoeft het geld niet alles te bepalen in het voetbal volgens Driessen, die daarbij de transfer van Berghuis als voorbeeld neemt. “Een meevaller in deze Mbappé-affaire is dat het niet leidt tot een sportieve verstoring. De Champions League ging aan de neus van PSG voorbij ondanks de aanwezigheid van Mbappé, Neymar en Messi. Ook Mbappé kan het verschil niet in zijn eentje maken. Of hij nu 100 miljoen euro verdient of 100.000 euro. Er valt een parallel te trekken met Steven Berghuis. Zijn vertrek zou leiden tot de verdere ineenstorting van Feyenoord. Maar het gat met kampioen Ajax, met Berghuis in de gelederen, is verkleind en woensdag speelt Feyenoord de finale van de Conference League. Een hecht team met een duidelijke speelstijl, een goede trainer en enkele goede, normaal beloonde spelers kan ver komen.”

TIP: Wint Feyenoord van AS Roma? Pak 3.10 keer je inzet!

Is Mbappé de beste speler van de wereld?

  • Ja
  • Nee
264+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie