City opnieuw kampioen na bloedstollende middag

Foto: City opnieuw kampioen na bloedstollende middag

Manchester City is zondag kampioen van Engeland geworden. De koploper boekte een benauwde 3-2 overwinning op Aston Villa, waardoor achtervolger Liverpool ondanks een 3-1 zege op Wolverhampton Wanderers de hoop werd ontnomen.

Manchester City begon de laatste speelronde van de Premier League met één punt voorsprong op Liverpool. Het elftal van Pep Guardiola moest dus aan de bak in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa, dat niet van plan was om mee te werken aan een kampioensfeestje. De manschappen uit Birmingham namen zelfs de leiding via Matty Cash, die een voorzet van dichtbij tegen de touwen kopte.

In de tweede helft besloot City de druk op te voeren. Dat leidde tot grote kansen voor Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus, maar de 0-1 bleef lang op het scorebord staan. De City-aanhang werd daarna tot wanhoop gedreven. Philippe Coutinho (ex-Liverpool) schoot Aston Villa naar 0-2 door een rebound te verzilveren. Ilkay Gündogan bracht de marge kort daarna nog wel terug tot 1-2.

De aansluitingstreffer van Gündogan bracht het vertrouwen bij City helemaal terug. Binnen vijf minuten werd de achterstand omgedraaid in een voorsprong. Rodri en opnieuw Gündogan draaiden de verhoudingen om, waardoor City zich verzekerde van de titel: 3-2.

Liverpool wint, maar treurt
Liverpool begon dramatisch aan de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Met Virgil van Dijk en Mohamed Salah op de bank keek de ploeg van Jürgen Klopp al na twee minuten tegen een achterstand aan. Pedro Neto werkte een voorzet simpel tegen de touwen, waardoor Anfield stil viel.

Gaandeweg de eerste helft veranderde de sfeer op Anfield. Sadio Mané maakte de gelijkmaker, waar de Liverpool-aanhang te horen kreeg dat City op achterstand stond. Op dat moment leidde de ploeg uit Manchester nog slechts op basis van doelsaldo, maar één treffer van Liverpool zou op dat moment voldoende zijn. De 2-1 viel ook, ware het niet dat Mané zich in buitenspelpositie bevond.

Tijdens de tweede helft werd duidelijk dat City de wedstrijd tóch naar zich toe wist te trekken. Liverpool wist via Salah en Andrew Robertson, nog wel te winnen, maar door de comeback in Manchester bleek dat niet toereikend.

Tottenham troeft Arsenal af
Waar Chelsea (2-1 zege op Watford) al zeker was van plek drie, daar keek Londen vooral naar de strijd tussen Tottenham Hotspur en Arsenal. In de praktijk werd het geen echte strijd. Tottenham verzilverde de vierde plek door met 0-5 te winnen van Norwich City. Doelman Tim Krul werd gepasseerd door Dejan Kulevski (tweemaal), Harry Kane en Heung-Min Son (ook tweemaal).

De uitslag van Arsenal deed er om die reden niet meer toe. The Gunners boekten zelf wel een overwinning op Everton (5-1), maar dat bleek dus tevergeefs. Gabriel Martinelli, Edward Nketiah, Soares, Gabriel en Martin Ödegaard troffen doel voor de thuisclub. Overigens kwam de eretreffer op naam van Donny van de Beek.

Ten Hag dankt Veltman

Manchester United mag volgend seizoen deelnemen aan de Europa League. De nieuwe werkgever van Erik ten Hag verloor weliswaar met 1-0 bij Crystal Palace, maar West Ham United profiteerde niet. Joël Veltman bezorgde zijn oude trainer een grote meevaller door de 1-1 binnen te werken. In de eindfase won Brighton & Hove Albion ook nog met 3-1.

Overige uitslagen:
Brentford – Leeds United 1-2
Burnley – Newcastle United 1-2
Leicester City – Southampton 4-1

TIP: Wint Liverpool de CL-finale? De odd is 2.09!

De terechte kampioen?

  • Ja
  • Nee
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
0+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:41
490+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
12:20
206+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
22+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
71+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
130+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
143+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
183+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
90+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
97+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
148+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
162+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
222+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
230+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
524+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2382+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
821+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
198+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
89+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie