“Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten”

Foto: “Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten”

Vorig seizoen verliep niet als gepland voor Orkun Kökcü, die ook steeds meer op de Feyenoord-bank kwam te zitten. In de voorbereiding op het voetbaljaar 2021-2022 volgde een kantelpunt: na een gesprek met oefenmeester Arne Slot wist de Turk dat het anders moest.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt de middenvelder over de vraag waarom het dit seizoen wél lukt: “Ik ben sowieso weer wat ouder, dat speelt een rol en verder is het een combinatie van trainers en het team. Ik meldde me vorig jaar tijdens de voorbereiding later dan de groep in het trainingskamp in Oostenrijk en merkte meteen dat de andere jongens fysiek al tien stappen verder waren. Dan moet je gas geven om aan te haken, al had ik er wel een kleine reprimande voor nodig.”

Kökcü onthult: “Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten. Hij zei: Orkun, ik wil je fitter zien dan je nu bent. Ik ben meteen naar Tyrell (Malacia, red.) gegaan. Ik wist dat hij trainde in de sportschool van Hans en Jordan Kroon, gewoon, extra voor zichzelf, om sterker en fitter te worden. Zeg maar tegen ze dat ik eraan kom, zei ik tegen Ty. Ik ben erheen gegaan en gebleven. Later kwamen ook Lutsharel (Geertruida, red.) en Reiss (Nelson, red.). Het is niet voor niets dat ook zij fysiek sterker zijn geworden.”

“Reiss is heel goed na de winterstop, dat is geen toeval, maar gewoon het gevolg van hard werken”, aldus het (vermeende) transfertarget van Arsenal, de werkgever van Nelson. “Dit alles in samenspraak met de medische staf van Feyenoord, hè. Zij weten ervan en houden alles in de gaten, want het is niet de bedoeling dat je verkeerde dingen gaat doen. De combinatie vind ik geweldig.”

TIP: Verdien 8.75 keer je inleg als Turkije in de Nations League gelijkspeelt tegen de Faeröer Eilanden!

Gaat hij dit doortrekken?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie