‘Dát is het zwakke punt van Cristiano Ronaldo’

Foto: ‘Dát is het zwakke punt van Cristiano Ronaldo’

Manchester United nam afscheid van coach Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick diende het spel van The Red Devils te verbeteren. We kunnen nu toch wel stellen dat dat de Duitse ‘wonderdokter’ (en grondlegger van het ‘Red Bull-voetbal’) niet gelukt is…

Momenteel staat United zesde in de Premier League en op de laatste speeldag zou West Ham United nog over de gewezen grootmacht heen kunnen wippen. Op een persconferentie reageert Rangnick: “Ik ben meer dan zelfkritisch. Ik had het beter moeten doen. Ik verwachtte dat mijn staf en ik dit team hadden kunnen ontwikkelen op een duurzamere manier. Dat konden we niet en het zijn niet alleen de spelers die de schuld moeten krijgen, ook wij.”

Vervolgens wordt de trainer gevraagd naar een mankement van United: drukzetten. Daarbij komt Cristiano Ronaldo al snel ter sprake: “Op een gegeven moment moesten we compromissen vinden. Cristiano heeft een paar (24 in alle competities, red.) goals gemaakt, maar Cristiano – en ik geef hem niet de schuld, hij deed het geweldig in die duels – is geen pressing monster. Zelfs toen hij jong was was hij niet een speler die huilde en schreeuwde hoera, het andere team heeft de bal, waar kunnen we die terugveroveren?”

Compromissen

Daarom zat er niets anders op, Rangnick moest compromissen sluiten… “Misschien hè, ben we er zelfs een paar te weinig gemaakt. Dat is ook mogelijk, want we hebben nooit de goede balans gevonden tussen wat we nodig hebben met én zonder bal.”

TIP: Verdien 2.95 keer je inleg als United ook van Crystal Palace verliest!

Zwak punt?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie