‘Ajax-megatransfer in stroomversnelling’

Foto: ‘Ajax-megatransfer in stroomversnelling’

Oefenmeester Erik ten Hag lijkt met zijn nieuwe club Manchester United te gaan shoppen bij zijn oude werkgever Ajax. Die geluiden klinken natuurlijk al wat langer, maar in het geval van Jurriën Timber heeft het er alle schijn van dat het concreet wordt…

Journalist Jonathan Shrager is er druk mee. Allereerst meldt hij op Twitter dat United op pole-position ligt om Timber in te lijven en vervolgens weet hij ook nog eens te melden dat het management van de jonge Ajax-verdediger momenteel in Manchester is om te onderhandelen over een overstap. Minder respectabele bronnen schrijven zelfs dat de Ajacied er al uit is met zijn mogelijke nieuwe broodheer, over een meerjarig contract dan in ieder geval.

United staat dit Premier League-seizoen al op 56 tegendoelpunten en kan dus wel een extra centrumverdediger gebruiken. Ter vergelijking: Manchester City en Liverpool kregen in hetzelfde tijdsbestek respectievelijk 24 en 25 goals om de oren. Zelfs Burnley, de nummer zeventien van de Engelse competitie, kreeg ‘slechts’ 51 doelpunten tegen.

Wat óók duidelijk is, is dat The Red Devils diep in de buidel zullen moeten tasten voor Timber. De twintigjarige Oranje-international ligt immers nog tot medio 2024 vast in de Johan Cruijff ArenA en vertegenwoordigt een (geschatte) marktwaarde van zo’n dertig miljoen euro.

“Ik zit goed bij Ajax”

De Ajacied liet zich eerder uit over het vertrek van Ten Hag naar Old Trafford: “Hij heeft het verdiend. Voor mij persoonlijk is Ten Hag heel belangrijk geweest. Onder hem ben ik de voetballer geworden, de man eigenlijk, die ik nu ben. De trainer heeft veel met me gesproken. Hij is heel kritisch geweest, op een goede, opbouwende manier. Dat zal ik niet snel vergeten.” Vervolgens kreeg hij de vraag of hij hem wilde volgen: “Ik zit goed bij Ajax. Ik kan nog veel leren, zeker als we op het niveau van de Champions League blijven spelen.”

TIP: Verdien 2.40 keer je inleg als United van Crystal Palace wint!

Timber naar United?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
1685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie