‘Sneijder had gewoon schijt en speelde ze allemaal zoek’

Foto: ‘Sneijder had gewoon schijt en speelde ze allemaal zoek’

Sherjill MacDonald maakte bij Ajax deel uit van de jeugdlichtingen waarin ook spelers als Wesley Sneijder en Nigel de Jong zaten. Zowel Sneijder en De Jong gingen een grote carrière tegemoet, wat niet echt gold voor MacDonald. De aanvaller vertrok op zijn zestiende al naar Anderlecht, waarna een carrière volgde in voornamelijk de Belgische competitie. MacDonald zag echter direct al dat Sneijder en De Jong grote spelers zouden worden.

In een interview met Voetbal International liet MacDonald weten vooral onder de indruk te zijn geweest van de ontwikkeling van Sneijder. “Ik weet nog goed dat Sneijder na een zomer terugkwam van vakantie en ik dacht: Waar is deze man geweest? Hij had zo’n ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt en kon ineens alles. Hij kon met beide benen net zo gemakkelijk vrije trappen nemen.” MacDonald zag dan ook direct dat Sneijder een grote toekomst tegemoet zou gaan tijdens een interland tegen Franrkijk. “Die hadden echt al van die grote Afrikaanse gasten in de ploeg. Wesley was de kleinste van het veld, maar had gewoon schijt en speelde ze allemaal zoek. Hij kende gewoon geen angst. Toen wist ik al: Deze kleine man wordt een hele grote.”

Deinst voor niemand terug

Ook over De Jong liet MacDonald zich lovend uit. “Nigel de Jong vocht vanaf jongs af aan als een leeuw. Die man liep altijd voorop bij trainingen en deinsde voor niemand terug.” Maar volgens MacDonald kon de middenvelder ook een vervelend mannetje zijn, maar dan vooral buiten de lijnen. “Als we in een hotel sliepen, klopte hij bij mij en de andere spelers op de deur. Dan kwam hij even een grote boodschap doen op mijn toilet en ging hij snel weer weg. Dat was zijn humor. Hij was vervelend, maar wel op een leuke manier.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.10!

Wie vond jij beter?

  • Sneijder
  • Nigel de Jong
127+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie