‘Flekken ziet Ajax-transfer wel zitten’

Foto: ‘Flekken ziet Ajax-transfer wel zitten’

Doelman Mark Flekken mag zich met SC Freiburg opmaken voor de Duitse bekerfinale. De 28-jarige goalie kent een uitstekend seizoen in de Bundesliga, maar lijkt een zomerse transfer uit te sluiten. Flekken, die deze jaargang ook debuteerde bij het Nederlands elftal, wil zijn kansen op het WK in Qatar namelijk niet verspelen.

De doelman weet dat hij bij Freiburg verzekert is van speeltijd en laat in een interview met De Telegraaf ook weten dat het een belangrijke factor is om mee te gaan naar het WK. “Kijk, zoals iedereen weet, zijn speelminuten bij de club heel belangrijk voor Louis van Gaal. Zie de situatie van Georginio Wijnaldum. Die speelt weinig bij Paris Saint-Germain en de bondscoach roept hem nu niet op. En daarom is het voor mij heel belangrijk dat ik komend seizoen opnieuw een stabiele eerste seizoenshelft draai, voordat het WK begint. Alleen dan maak ik een kans.”

Dromen van de Champions League-hymne

Flekken lijkt dan ook niet heel happig te zijn op een mogelijke transfer in de zomer. “Natuurlijk heeft het WK daar invloed op. Zekerheid van speeltijd heb ik bij Freiburg. Maar ook door alles wat we dit seizoen hebben bereikt met de club, zit een transfer nog niet in mijn hoofd.” Al wil de doelman een vertrek ook niet helemaal uitsluiten. “Al ben ik ook realistisch genoeg om te zeggen dat ik niet weet wat er in de toekomst gebeurt. Ook ik heb mijn ambities en droomde als jongetje van de Champions League-hymne.”  

Daarmee is direct de link gelegd naar een mogelijke overstap naar Ajax, waarbij Flekken laat weten dat zeker als een optie voor de toekomst te zien. “Natuurlijk zou het mooi zijn als er een club als bijvoorbeeld Ajax komt aanzetten. Maar ik hou er niet zo van om te speculeren. Ik ben iemand die kijkt wat er op zich afkomt en niet te ver wil vooruitdenken.”

TIP: Wint Freiburg van RB Leipzig? De odd is 3.00!

Moet Ajax proberen om Flekken te halen?

  • Ja
  • Nee
583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie