Jan Boskamp spreekt zich uit over VI-comeback

Foto: Jan Boskamp spreekt zich uit over VI-comeback

Jan Boskamp keert niet meer terug bij Vandaag Inside. Na het overlijden van zijn negentienjarige kleinzoon Dennis (zelfdoding) de voetbalanalist er klaar mee.

“Ik wil niet meer wekelijks op televisie zijn, ook niet in Nederland bij Johan Derksen”, vertelt Boskamp aan Het Laatste Nieuws. “Wat moet ik met politiek in een voetbalprogramma. Over het spelletje is alles al gezegd. Misschien is het vandaag iets sneller, maar het veld is nog altijd even groot als 20 jaar geleden. Dan is er geen ruimte voor revolutionaire veranderingen. Ik ga mezelf niet in de maling nemen.”

De herkenbare lach is er nog altijd, maar stelt Boskamp: “Er is zwaarmoedigheid in mijn leven gekomen. Laatst heb ik nog eens stilletjes gelachen met Johan Derksen. Niet dat ik het koosjer vond wat hij zei over vrouwen. Dat van die kaars in een dronken vrouw kun je natuurlijk niet zeggen. Maar ik moest lachen omdat ik hem zag liegen. Die kaars en die vrouw zijn nooit geweest. Johan heeft dat verhaal uit zijn duim gezogen. Om stoer en contrair te doen.”

Einde van een tijdperk

“Ik heb tien jaar bij Voetbal Inside gezeten. Daar stop ik nu ook mee. Ik kan het niet meer opbrengen”, vervolgt Boskamp. “Het is mooi geweest. (…) Ik zal nog wel een keertje aansluiten bij een voetbalpanel, maar niet meer zo systematisch. Ik ben ook in de zeventig, Hugo (Camps, red.). En ik heb geleerd van de dood van mijn vriend Wim Jansen. We deden alles samen, spelen op straat en voetballen. Ineens is hij er niet meer. Ook een zwaar verlies.”

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
699+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie