TRANSFERUURTJE: Schreuder-transfer bij Ajax, Ten Hag kijkt naar PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Schreuder-transfer bij Ajax, Ten Hag kijkt naar PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Alfred Schreuder laat het Jan Breydelstadion van Club Brugge achter zich voor de Johan Cruijff ArenA van Ajax, en Hans Vanaken, de sterspeler van de Jupiler Pro League-topclub, vindt dat behoorlijk jammerlijk… In gesprek met Eleven Sports zegt de Belg over zijn Nederlandse coach: “Het was echt heel fijn werken met hem. Heel jammer dat hij vertrekt. Zijn idee van voetbal en zijn idee hoe je het spel speelt vind ik heel leuk. Zijn trainingen zijn heel fijn en ook gewoon als mens daarbuiten. Hij is gewoon heel menselijk.” Misschien hoeft de international van de Rode Duivels Schreuder helemaal niet te missen, want in de wandelgangen wordt hij aan Ajax gelinkt. De aankomende trainer van de Amsterdammers zei immers: “Hans laat bij België al zien dat hij een topspeler is. Hij kan bij Ajax spelen qua voetbal, honderd procent. Er zijn er wel aan aantal, ook in mijn ploeg. Maar Ajax is enorm gegroeid in de laatste jaren. Praat je over Ajax op Eredivisie- of Champions League-niveau?”

PSV is absoluut niet van plan om zijn beste spelers aan rivaal Ajax te verkopen. Zelfs als de Amsterdammers op de proppen komen met een megabod, bijvoorbeeld op iemand als Cody Gakpo, dan zeggen de Eindhovenaren ‘nee’. Dat claimt vertrekkend directeur Toon Gerbrands. In de Skiete Willy Podcast vertelt de beleidsbepaler: “Nee blijft ook een antwoord.” Journalist Marco Timmer van Voetbal International legt Gerbrands de volgende vraag voor: “Dus als ik het goed begrijp, zouden jullie een bod van zestig miljoen van Ajax op Gakpo weigeren?” “Dat weet ik wel zeker, ja”, claimt de scheidend algemeen directeur. “Ik ga er niet meer over, maar als dat de marktwerking is, dan komen er ook andere clubs.” Hij geeft een voorbeeld: “Bergwijn heeft bijvoorbeeld een tijdje gespeeld, maar toen hebben we gezegd dat hij niet naar Ajax mocht. Dat ging om heel veel geld, maar dan zeggen we gewoon ‘nee’. En dat bestaat ook.”

Het begint de spuigaten een beetje uit te lopen: door de ‘transfer’ van oefenmeester Erik ten Hag naar Manchester United worden The Red Devils aan zowat élke goede Eredivisie-speler gelinkt. En Cody Gakpo (PSV) is de volgende… Volgens het regionale dagblad Manchester Evening News staat de naam van de buitenspeler al een tijdje met rood omcirkeld op de shortlist van de gewezen Premier League-grootmacht. Of dat ook tegen een concrete aanbieding gaat leiden is onduidelijk, maar het medium benadrukt dat Ten Hag onder de indruk is van de kwaliteiten van Gakpo. United wordt inmiddels aan Jan en alleman gelinkt, als het maar in de Eredivisie voetbalt (of hééft gevoetbald). De Ajax-voetballers Sébastien Haller, Antony, Jurriën Timber en Lisandro Martínez werden al genoemd door de Engelse (roddel)kranten, evenals FC Barcelona-spelmaker Frenkie de Jong.

Er is best veel te doen om de toekomst van Cyriel Dessers. Feyenoord moet vier miljoen euro betalen aan KRC Genk voor de ‘Conference League-held’, maar zal vervolgens ook nog een akkoord moeten bereiken met de Belg. En dat wordt misschien wel lastig… Dessers bereidt zich met de selectie van zijn tijdelijke werkgever in Portugal voor voor de finale van de Conference League tegen AS Roma en laat aan Voetbal International weten: “Ik zie dit niet als een last dance of een afscheid. Helemaal niet. Ik zou het zelf ook niet weten. Op dit moment heb ik bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ik tot de finale niets wil horen. Daarna gaan we samen zitten en dan zal er wel iets uitkomen. Maar, met de hand op het hart, ik weet het zelf ook niet.”

Buitenland:

Oefenmeester Carlo Ancelotti werkt met de selectie van Real Madrid toe naar de laatste Primera División-wedstrijd van het seizoen tegen Real Betis en natuurlijk de Champions League-finale tegen Liverpool. Intussen gaat het in de media vooral over Kylian Mbappé. De ster van Paris Saint-Germain komt waarschijnlijk in het Estadio Santiago Bernabéu spelen, maar daar is Ancelotti niet mee bezig. Op een persconferentie vertelt hij: “We zijn eraan gewend. Maar we zijn gefocust. De sfeer is erg goed. Wat zich in de buitenwereld afspeelt en waarover wordt gepraat, heeft op ons geen invloed.” Op zaterdag 28 mei speelt De Koninklijke de Champions League-finale in het Stade de France in Parijs, de woonplaats van Mbappé: “Niemand vraagt me naar Mbappé. Ik breng mijn tijd door op Valdebebas (het trainingscomplex van Real, red.), in mijn auto en thuis. Soms ga ik naar een goed restaurant, maar niemand vraagt me ernaar. De finale is het enige dat telt.”

TIP: Verdien 3.30 keer je inleg als Real de Champions League-finale wint!

Gaat Dessers naar Feyenoord?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:14
3+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
7+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
171+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
27+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
126+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
246+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
85+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
321+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
82+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
78+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
373+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
193+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
172+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
506+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
55+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
105+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
100+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie