Jaap Stam voorspelt ‘PSV-make-over’

Foto: Jaap Stam voorspelt ‘PSV-make-over’

Jaap Stam voorspelt een drukke transferzomer voor PSV. Oefenmeester Roger Schmidt vertrekt natuurlijk bij de Eindhovenaren en verschillende spelers kwamen juist naar het Philips Stadion om onder de Duitser te kunnen voetballen.

De voormalige verdediger van onder meer Manchester United en SS Lazio zegt in een uitgebreid interview met Voetbal International: “Net als bij Ajax zal er in de PSV-selectie het nodige gebeuren deze zomer. Een aantal spelers is op voorspraak van Schmidt gehaald en die zullen wellicht verderop gaan kijken. Ik vind niet dat de clubleiding Schmidt te veel invloed op het transferbeleid heeft gegeven. Hij had een bepaald type spelers nodig voor zijn speelwijze en als club moet je daarin je coach steunen.”

Stam trekt een vergelijking: “Zoals straks ook Ruud (van Nistelrooy, red.) daarin gesteund moet worden. Ik hoop voor hem dat Cody Gakpo binnenboord blijft. Gakpo heeft de kwaliteiten om een volgende stap te maken. Maar als ik hem was zou ik heel goed kijken naar de speelwijze en de trainer van zijn mogelijke nieuwe club. Komen zijn specifieke kwaliteiten daar uit de verf, wordt hij daar omringd door spelers die hem in zijn kracht laten spelen? Zolang een dergelijke club zich niet aandient, zou ik lekker nog een jaartje bij PSV blijven.”

Van Nistelrooy

De ex-stopper is benieuwd naar Van Nistelrooy: “Ruud kennende heeft hij heel goed nagedacht of dit het juiste moment voor hem en voor de club zou zijn. Bij twijfel had hij geen ja gezegd, vermoed ik. Het zal altijd een lastige vraag zijn, wanneer je nou precies klaar bent om hoofdtrainer van een topclub te zijn. Dat blijkt pas in de praktijk.”

TIP: Verdien 3.10 keer je inleg als Oranje van België wint!

Verwacht jij een drukke zomer?

  • Ik wel
  • Ik niet
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie