“Je kunt niet zeggen dat Roger Schmidt het slecht heeft gedaan”

Foto: “Je kunt niet zeggen dat Roger Schmidt het slecht heeft gedaan”

De periode-Roger Schmidt bij PSV zit erop en dus kunnen we de balans opmaken. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker, maar heeft de Duitser ook écht goed werk verricht? Jaap Stam vindt van wel.

De voormalige verdediger vertelt aan Voetbal International: “Je kunt niet zeggen dat Roger Schmidt het slecht heeft gedaan. Hij neemt afscheid met de KNVB Beker en PSV heeft tot de laatste week om de titel gestreden. Over hun manier van spelen zijn de meningen verdeeld. Ik vond het niet altijd even goed. Maar dat komt omdat ik waarschijnlijk anders over voetbal denk dan Schmidt. Onder hem speelde PSV soms wat afwachtend, vanuit de omschakeling.”

“Ik vind het mooier als een ploeg hoog druk zet en agressief vooruit voetbalt”, stelt Stam. “Sommige wedstrijden deed PSV dat ook wel, zoals Schmidt bijvoorbeeld Red Bull Salzburg liet spelen. Maar lang niet altijd. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben met het spelersaanbod. Die moeten fysiek een hoge intensiteit kunnen brengen, om dat spel continu vol te houden.”

Daar voegt hij aan toe: “De wens om dominanter en intenser te spelen zag je terug in zijn wisselbeleid. Het is moeilijk de balans te vinden tussen de intensiteit van trainen, de beoogde speelwijze en de rust die spelers dan soms nodig hebben. Terwijl de buitenwereld zich afvraagt waarom de beste spelers niet altijd op het veld staan. In mijn tijd bij Reading, en ook bij andere Engelse clubs trouwens, werd altijd geroepen dat we spelers moesten hebben die 45 wedstrijden per seizoen kunnen voetballen. Als dat lukt, kun je met een vaste kern spelen en hoef je minder vaak te wisselen.”

TIP: Verdien 3.85 keer je inleg als Excelsior ook uit bij Heracles Almelo wint! En vergeet de bonus van 250 euro voor nieuwe Circus-spelers niet!

Heeft Schmidt het goed gedaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie