‘Real berooft Europese grootmacht van supertalent’

Foto: ‘Real berooft Europese grootmacht van supertalent’

Real Madrid beëindigt komend weekend zijn kampioenenseizoen in LaLiga met een thuiswedstrijd tegen Real Betis. Vervolgens kan het vizier volledig gericht worden op de Champions League-finale tegen Liverpool. Er staat dus nog één en ander te gebeuren, maar in het Estadio Santiago Bernabeu wordt ook al richting volgend seizoen gewerkt. 

De Koninklijke heeft namelijk grote plannen voor tijdens de komende transferperiode. Het topdoelwit is zoals bekend Kylian Mbappé. Maar de club zou ook een extra centrumspits willen aantrekken. Lange tijd leek Erling Haaland daarvoor de aangewezen man. De Noorse doelpuntenmachine besloot echter om Borussia Dortmund in te ruilen voor Manchester City. 

Daarnaast ligt Karim Benzema nog een seizoen onder contract bij Real en gezien zijn huidige prestaties kan de club niet om de Fransman heen. Daarom zou men het geweer van schouders hebben veranderd. Zo mikt de club nu op een jongere spits die in de schaduw van Benzema verder kan groeien en ondertussen als back-up voor de topschutter kan dienen. Daarvoor zou het vizier opnieuw gericht zijn op Borussia Dortmund. 

20 miljoen

Volgens AS toont Real immers interesse in Youssoufa Moukoko. De 17-jarige Duitser stapelden de doelpuntenrecords op in de jeugdselecties, maar heeft moeite om door te breken bij de grote jongens. Bovendien weigert hij om zijn contract, dat loopt tot medio 2023, te verlengen. Indien daar geen verandering in komt is Dortmund genoodzaakt hem in de zomer te verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. En daar wil Real dus van profiteren. Moukoko zou zo’n twintig miljoen euro moeten kosten.

Zie je hem doorbreken bij Real?

  • Zeker wel, toptalent
  • Nee, kan beter minuten maken bij een kleinere club
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie