“Lisandro Martinez heeft iets speciaals”

Foto: “Lisandro Martinez heeft iets speciaals”

De staat van dienst van Jaap Stam als trainer is niet je van het te noemen, maar als de oud-international van het Nederlands elftal iets over verdedigers zegt moet dat natuurlijk serieus genomen worden. En de voormalige mannetjesputter van Manchester United is onder de indruk van Jurriën Timber en Lisandro Martínez.

Over de eerstgenoemde Ajax-stopper zegt hij tegen Voetbal International: “Afgelopen seizoen heeft Jurriën Timber op jonge leeftijd al veel indruk gemaakt. Dat vind ik echt een heel talentvolle verdediger. Hij speelt met het zelfvertrouwen van een routinier, durft initiatief te nemen, kan goed indribbelen op de juiste momenten, hij is kalm aan de bal een heeft een goed positioneel inzicht.”

Martínez

Vervolgens richt Stam zich op de kompaan van Timber: “Ook Lisandro Martinez heeft iets speciaals. Hij is sterk in de duels en heeft een goed spelinzicht. Martinez is niet de snelste, maar doordat hij meestal goed gepositioneerd staat, weet hij alsnog veel ballen te onderscheppen. Ook aan de bal vind ik hem goed. Strakke inspeelpasses, met de juiste snelheid, op het goede moment. Dat lijkt simpel, maar zo is het niet. En dat allemaal met een geweldige wedstrijdmentaliteit. Het heeft Ajax goed gedaan, dat Overmars in Zuid-Amerika is gaan scouten. Aanvankelijk was de scouting meer op Nederland en Scandinavië gericht. Terwijl in Zuid-Amerika het reservoir met talenten groter is en spelers daar vaak een mentaliteit hebben die in Nederland iets toevoegt.”

Als laatste licht hij nóg een Ajacied uit: “Van de aankopen van de laatste jaren, kijk ik graag naar het spel van Antony. Soms overdrijft hij een beetje in zijn acties en zijn gedrag, maar het is een frivole en onvoorspelbare aanvaller, met snelheid en temperament in zijn spel. En Steven Berghuis heeft het onder voor hem moeilijke omstandigheden goed opgepakt. Dat vind ik knap.”

TIP: Verdien 2.30 keer je inleg als Stams oude club United van Crystal Palace wint!

Martínez speciaal?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie