Eintracht Frankfurt wint Europa League ten koste van Gio’s Rangers

Foto: Eintracht Frankfurt wint Europa League ten koste van Gio’s Rangers

Eintracht Frankfurt heeft beslag gelegd op de Europa League, nadat het afrekende met Rangers FC. In een bloedstollende finale in Sevilla kwam het aan op strafschoppen, waarin de Duitsers beter bleken. De Bundesliga-subtopper boort zo een Europese prijs door de neus van Giovanni van Bronkchorst.

Sevilla maakte zich woensdag klaar voor de eindstrijd van de Europa League. Grote supportersscharen meldden zich en bevolkten de pleinen en terrasjes in de Spaanse hitte. Mooie beelden vanuit de Andalusische stad, waar beiden clubs mikten op de tweede Europese prijs in de geschiedenis. De Nederlandse inbreng kwam van Rangers-trainer Van Bronckhorst, Frankfurt-wissel Sam Lammers en de VAR Pol van Boekel. Met Filip Kostic (ex-FC Groningen) stond er nog een speler op het veld die we kennen met een Eredivisie-verleden. De eerste helft was kwalitatief niet hoogstaand: beide ploegen leken bevangen door de grote druk. Eintracht toonde zich voetballend wel wat sterker en ondernam meer doelpogingen. Inzetten van Daichi Kamada, Ansgar Knauff en Jesper Lindström misten echter doel.

De ploegen gingen doelpuntloos de rust in, waarna de Bundesliga-club in het tweede bedrijf weer nadrukkelijk op jacht ging naar de voorsprong. Ondanks een aantal mogelijkheden, viel de goal verrassend genoeg aan de andere kant. In de 57e minuut ging het behoorlijk mis in de verdediging van onze oosterburen Djibril Sow raakte de bal verkeerd op het hoofd, waarna collega Tuta uitgleed. Joe Aribo kon richting het doel van Kevin Trapp en rondde rustig af: 0-1. In deze periode meende Frankfurt tot twee keer toe recht te hebben op een penalty: een vermeende handsbal en overtreding werden allebei weggewuifd.

Twintig minuten voor tijd kregen de Duitsers waar ze recht op hadden. Vanaf de linkerkant kwam Kostic met een gevaarlijke voorzet precies tussen de centrumverdediger van Rangers, Rafael Borré toonde zich het scherpst van allemaal en kon met de punt van de schoen binnen tikken. De witte muur in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, dat vol achter de ploeg bleef staan, kon helemaal los. Vlak voor tijd was Kostic weer gevaarlijk met een geplaatste bal richting doel, maar deze ging net voorlangs. Rangers probeerde nog wel wat in de slotfase, al lukte het niet echt om gevaar te stichten.

Verlenging

Ook in de verlenging leverde het uitglijden van een verdediger een grote kans op. Dit keer ging het om Rangers-spelers Calvin Bassey, die vervolgens nog wel wist te voorkomen dat Borré echt gevaarlijk werd. Rangers pakte vervolgens iets meer initiatief, maar van een echt offensief was ook dit keer geen sprake. In de tweede helft kreeg Frankfurt nog een aardige kans: invaller Ajdin Hrustic kon vrij uithalen net buiten de zestien, maar schoot naast. Aan de andere kant kon Trapp een schot van Ryan Kent vrij eenvoudig vangen. Het spel bleef op en neer golven: een zwabberschot van Kristijan Jakic eindigde boven de goal van Allan McGregor. Rangers-invaller Kemar Roofe speelde meteen een belangrijke rol: na een aanval bereikte hij Kent, die de bal voor het intikken had. Trapp keerde echter op spectaculaire wijze het bijna zekere doelpunt.

Er werd niet meer gescoord en dus moesten opnieuw strafschoppen de uitkomst bepalen, net als vorig jaar bij de strijd tussen Villarreal en Manchester United. Nadat de eerste zes penalty’s erin gingen, faalde Aaron Ramsey namens The Gers. Zijn matige schot werd door Trapp gekeerd. De penalty’s van de Duitsers waren zeer overtuigend, de beslissende 5-4 van Borré was dat ook. Zo won Eintracht Frankfurt de tweede Europese prijs in de clubgeschiedenis. Na de UEFA Cup in 1980 is het nu raak in de Europa League. De druiven zijn zuur voor Van Bronckhorst en Rangers.

Scoreverloop: 0-1 (57′) J.Aribo, 1-1 (69′) R.Borré | Eintracht Frankfurt wint na strafschoppen

?❤️❤️❤️❤️ DIESES TEAM – IHR HABT EUCH UNSTERBLICH GEMACHT! ❤️❤️❤️❤️? pic.twitter.com/bNCRsEifeo

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) May 18, 2022

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie