Kolmschot schrikt van eigen ploeg: “Ik ben ook geen wonderdokter”

Foto: Kolmschot schrikt van eigen ploeg: “Ik ben ook geen wonderdokter”

René Kolmschot is zwaar ontgoocheld na de ruime 3-0 nederlaag van Heracles Almelo op bezoek bij Excelsior. De Interim-trainer zoekt naar verklaringen van de pandoering.

Kolmschot nam de taken over van Frank Wormuth, die maandag werd weggestuurd door de clubleiding. Van een schokeffect is echter geen sprak in Almelo. “Je ziet dat we een broos elftal zijn, de verklaring voor onze zwakke start is dat we vooral te ver uit elkaar voetballen. Waar komt dat door? Angst?”, vraagt Kolmschot zich hardop af.

“We hadden gehoopt dat we dat een beetje weg zouden krijgen, maar dat is niet gelukt. Dan kom je achter, dat helpt natuurlijk ook niet voor het zelfvertrouwen. Op een gegeven moment komen we er beter in en denk je dat we het nog kunnen rechtzetten. Maar na die 2-0 zie je pas écht hoe broos we zijn. Dan valt ook nog die 3-0. Dat was wel een enorme klap. 2-0 was nog te corrigeren thuis, nu wordt het wel heel moeilijk”, weet het clubicoon.

“Het zijn mensen, geen robots”

“De jongens hebben zó veel tegenslagen gehad, dat die angst wel te begrijpen is. Het zijn mensen, geen robots.’ Hoe heeft hij geprobeerd die angst weg te nemen? ‘Door veel met de jongens te praten en ze vertrouwen te geven, meer kun je in zo weinig tijd ook niet doen. Ik ben ook geen wonderdokter.”

Clubman Kolmschot ziet het met lede ogen aan. “Dit doet heel veel pijn. Als je naar de supporters kijkt, dan doet dat zeer. We geven met z’n allen hart en ziel. De supporters komen ook naar elke wedstrijd, terwijl we uit toch niet zo goed zijn geweest dit seizoen. Dat ze er elke keer zijn en zingen, dan voelt het alsof we ze tekort doen. Maar we moeten met elkaar blijven geloven. Voetbal is een raar spelletje. Als we thuis vroeg de 1-0 maken, kan het ook gaan spoken. Daar houd ik me aan vast.”

TIP: 1.86x je geld als Heracles wint van Excelsior. Pak nu €250 bonus bij Circus!

Goede teksten?

  • Ja hoor
  • Mwah…
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie