Degradatie Heracles bijna feit na wanvertoning bij Excelsior

Foto: Degradatie Heracles bijna feit na wanvertoning bij Excelsior

Heracles Almelo staat op punt van degraderen uit de Eredivisie. Zonder de ontslagen Frank Wormuth ging het hard onderuit in de nacompetitie bij Excelsior. Zaterdag zal een 3-0 achterstand moeten worden weggewerkt, om degradatie te voorkomen.

De afgelopen dagen was er grote paniek in Almelo. Op de laatste speeldag werd het nog verrassend zestiende, na de 0-3 nederlaag tegen Sparta Rotterdam. Het vertrouwen in trainer Frank Wormuth, die na het seizoen al weg zou gaan, werd opgezegd en hij moest definitief plaatsmaken. Met knikkende knieën zal de selectie zijn afgereisd naar Excelsior, dat vrijuit kon spelen. In de vorige ronde van de nacompetitie was de club uit Kralingen nog te sterk voor Roda JC. De ploeg van Marinus Dijkhuizen greep de Eredivisionist bij de strot en creëerde in de openingsfase kans op kans. Topscorer Thijs Dallinga miste meerdere kansen, terwijl ook Reuven Niemeijer en Marouan Azarkan het vizier niet op scherp hadden.

Ban wordt gebroken

In de 21e minuut viel dan toch de meer dan terechte 1-0. Na balverlies van de Heraclieden reageerde Excelsior snel: Niemeijer kreeg de bal bij Azarkan, die goed afrondde. Even later een minder prettig moment voor de doelpuntenmaker. Na een luchtduel met Heracles-verdediger Lucas Schoof liep Azarkan een hoofdblessure op en moest hij vervangen worden. Heracles probeerde wat terug te doen en raakte via Nikolai Laursen. In een vermakelijke eerste helft kregen beiden ploegen vervolgens mogelijkheden, maar kwam het niet meer tot goals.

Ook in het tweede bedrijf kansen over en weer. Halverwege de tweede helft leek de energie bij de gastheren toch wat minder te worden, maar beleefde het een grote opleving. Eerst kon doelman Koen Bucker nog redden op een inzet van Kenzo Goudman. Even later toonde Niemeijer weer eens zijn waarde: de middenvelder werd vrijgespeeld aan de rechterkant en bereikte Dallinga. Dit keer was hij wel scherp en vond beheerst het doel: 2-0. De problemen werden zo alsmaar groter voor Heracles. Samuel Armenteros leek er 2-1 van te maken, maar even later stond zelfs de 3-0 op het scorebord.

Uitblinker Mats Wieffer bereikte Couhaib Driouch, die Heracles nog wat verder in rouw dompelde. Zo eindigde het op 3-0 en deed Excelsior geweldige zaken. Het gaat met een riante voorsprong zaterdag naar Almelo. Het water aan de lippen bij Heracles. Kunnen zij nog een grote comeback inzetten?

Scoreverloop: 1-0 (21′) M.Azarkan, 2-0 (74′) T.Dallinga, 3-0 (85′) C.Driouch

Kan Heracles nog terugkomen in Almelo?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie