Benfica maakt einde aan geruchten en maakt komst Schmidt bekend

Foto: Benfica maakt einde aan geruchten en maakt komst Schmidt bekend

Benfica heeft de komst van Roger Schmidt officieel bevestigt. Dat deed de Portugese club via haar officiële clubkanalen. De Duitse oefenmeester tekent bij Benfica een contract van twee jaar. 

Het was al langere tijd duidelijk dat Schmidt PSV komende zomer zou inruilen voor Benfica. Eind april verschenen al de eerste berichten dat Schmidt tot een principe-akkoord was gekomen met de Portugese topclub. De Duitse oefenmeester liet lange tijd zelf niks los over zijn overgang naar Portugal, mede ook omdat hij zich met PSV wilde richten op de slotfase van het seizoen. Dat leverde uiteindelijk de bekerwinst op, in de competitie werden de Eindhovenaren tweede achter Ajax.

Voorronde Champions League

Schmidt volgt bij Benfica Nélson Veríssimo op, die vanaf december de scepter zwaaide bij de Portugese topclub. Veríssimo kwam in plaats van Jorge Jesus, die ontslagen werd vanwege tegenvallende resultaten. Veríssimo leidde Benfica naar de derde plek in de Portugese competitie en versloeg onder meer Ajax in de achtste finale van de Champions League. Door de derde plaats in de competitie moet Benfica twee voorrondes van de Champions League spelen. Saillant genoeg kan Schmidt daarin zijn oude werkgever PSV treffen op weg naar de groepsfase van de Champions League.

TIP: Wint Duitsland van Italie? Pak 2.95 keer je inzet!

Gaat Schmidt de Champions League halen met Benfica?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie