Ajax: ‘Vakantie-afspraken Ihattaren’

Foto: Ajax: ‘Vakantie-afspraken Ihattaren’

Mohamed Ihattaren is momenteel op vakantie. In Eindhoven weet men hoe dat af kan lopen, want hij kwam ooit veel te zwaar terug na de zomer. Bij Ajax heerst echter goede hoop dat dat eenmalig is geweest.

Jong Ajax-trainer John Heitinga vertelt in Het Parool: “De ambitie van de jongste generatie is vaak groter dan hun ontwikkeling. Wat wij de spelers voorhouden: hard werken. Discipline en herhaling leveren resultaat. Tegen mijn spelers zeg ik: maak ­afspraken met jezelf over wat je wilt. Als je die niet nakomt, kun je maar één persoon de schuld geven. Als je naar het niveau van het eerste elftal wilt groeien, dan moet je een buiten­categorie speler zijn: technisch, fysiek en cognitief.”

Spelers als Ihattaren moesten ‘zelf de handschoen oppakken’ van Heitinga. “Als Mo op Champions League-niveau wil voetballen, moet hij nog stappen zetten. Intrinsieke motivatie is belangrijk, maar sommige talenten hebben een extra zetje nodig. Iets meer structuur en kader. Er komt nu een vakantieperiode aan, dan moet hij afspraken maken met zichzelf.”

Tadic als leermeester

Heitinga wijst Dusan Tadic aan als perfect voorbeeld. “Aan het begin van dit seizoen stond Dusan ­Tadic bij ons op het trainingsveld. Hij laat ­voetbal er zo simpel uitzien, maar het is voor de meesten ingewikkeld. Zijn motivatie en zijn arbeidsethos werken inspirerend. Jongens gaan zich afvragen: kan ik dat elke dag opbrengen? Tadic zet echt een norm neer. Als zo’n voetballer van het eerste achter je aan zit, dat werkt beter dan welke trainingsvorm ook. En beter dan een preek van een trainer.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.10 bij Circus!

Het gaat goed komen met Ihattaren bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
792+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie