Blind twijfelt over toekomst: “Ik zag het van dichtbij”

Foto: Blind twijfelt over toekomst: “Ik zag het van dichtbij”

Ajax-verdediger Daley Blind weet nog niet of hij na zijn profcarrière een avontuur als trainer tegemoet gaat. Zijn vader Danny Blind heeft als leermeester nogal wat kritiek over zich heen gehad.

Blind is voornemens om zijn papieren te halen, maar biecht hij op in Bij Andy in de Auto: “Ik weet niet of ik echt een hoofdtrainer in me heb. Je ziet vaak de positieve kanten van het trainerschap, maar mijn vader heeft het een en ander meegemaakt als hoofdtrainer. Als het even niet goed gaat, zie je wat het met iemand doet. Ik zag het van dichtbij en dat was soms moeilijk. Het heeft me geraakt en ik weet niet of ik dat ook wil.” 

Tegelijkertijd heeft hij ook Erik ten Hag als voorbeeld gezien. “Hij is echt een topper”, erkent Blind. “Het is geen makkelijke job natuurlijk, maar hij loopt er ook niet voor weg. Hij gaat de uitdaging aan. Ik heb er vertrouwen in. Hij moet het bestuur achter zich hebben, net zoals dat Overmars en Edwin (Van der Sar, red.) altijd achter hem stonden. Wat er ook gebeurde.”

Ook José Mourinho inspireerde Blind. Bij Manchester United werkten zij samen. “Mourinho was totaal anders dan je als Nederlandse voetballer kent. Hij is zó prestatiegericht en tactisch. Het was wel verdedigend, maar hij kan wedstrijden van tevoren zó lezen. Hij kan een tegenstander helemaal kapot maken door de tactiek neer te zetten. Ik vond het top om dat mee te maken.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.10 bij Circus!

Schuilt er een hoofdtrainer in hem?

  • Ja
  • Nee
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie