”Berghuisje’ in De Kuip: Feyenoord haalt Ajacied’

Foto: ”Berghuisje’ in De Kuip: Feyenoord haalt Ajacied’

Steven Berghuis maakte vorig seizoen de veelbesproken transfer van Feyenoord naar Ajax, maar deze zomer is er ook een speler die de omgekeerde route bewandelt. Danilo Pereira verhuist van Amsterdam naar Rotterdam-Zuid.

Het Algemeen Dagblad schrijft dinsdagavond over deze transfer: “Spits Danilo maakt de pikante overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. De 23-jarige Braziliaan stapt transfervrij over naar De Kuip, waar hij een contract voor vier jaar tekent.”

Het AD vervolgt: “Danilo bewandelt daarmee de omgekeerde route van Steven Berghuis, die een jaar geleden als aanvoerder van Feyenoord de overstap naar Ajax maakte. De aanvaller, die dit seizoen tot dertien Eredivisie-duels kwam en daarin twee keer scoorde, moest na de winterstop genoegen nemen met een rol achter topscorer Sébastien Haller én de van Leipzig gehuurde Brian Brobbey.”

Weinig waardering

Danilo, die vijf jaar geleden naar Ajax verhuisde, wees in Amsterdam een contractverlenging af. Het medium weet: “Danilo miste waardering in het voorstel en kon daardoor dit jaar met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. Feyenoord was één van de clubs die zich al vroeg meldde. Na goede gesprekken met Arne Slot raakte Danilo overtuigd en kwam hij met de clubleiding een contract voor vier seizoenen overeen.” 

Voor Ajax breekt een spannende periode aan. Sébastien Haller kan zijn loopbaan elders voortzetten, waar de toekomst van RB Leipzig-huurling Brian Brobbey nog onzeker is. Ajax zou dus zomaar drie spitsen in één zomer kwijt kunnen raken…

TIP: Wint Feyenoord van AS Roma? De odd is 3.00!

Een aanwinst voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
558+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie