Blind negeert sceptici: “Dat wil je niet opgeven”

Foto: Blind negeert sceptici: “Dat wil je niet opgeven”

Daley Blind werd in het verleden meermaals geconfronteerd met hartproblemen, maar dankzij een ICD-kastje voelt de routinier van Ajax zich veilig. Stoppen met voetballen is wat hem betreft dan ook nog niet aan de orde.

Andy van der Meyde informeerde in Bij Andy in de Auto naar diens situatie. “Het gaat goed. Hij klopt nog. Alles is in orde en ik kan gewoon alles doen”, vertelt de verdediger. “De tweede keer dat het gebeurde was het echt schrikken. De eerste keer was tegen Valencia en daarna kreeg ik het in een oefenwedstrijd in de voorbereiding weer. Ik had dat kastje toen al en die ging af.”

“Het gebeurt met zo’n kastje heel vaak dat hij in het begin niet helemaal goed afgesteld is. Het kan zijn dat hij even niet goed staat en dan krijg je zo’n klap”, vervolgt Blind. “Het voelt alsof iemand uit het niks heel hard op je rug slaat. Toen dat gebeurd was, stond ik op en daarna is het gewoon weer weg. Dan kun je eigenlijk gewoon weer doorgaan, maar dat doe je niet. Ik dacht dat het verkeerd ingesteld was, maar in het ziekenhuis bleek anders.”

Medici hebben voorzorgsmaatregelen getroffen. Blind legt uit: “Ik heb nu een chip. Die staat in verbinding met mijn telefoon. Als ik nu een ander hartritme zou krijgen, gaat het gelijk naar het ziekenhuis.” Om die reden voelt de Ajacied zich veilig. “Heel veel mensen zeggen: stop lekker met voetbal. (…) Maar het leven waar wij van genieten, is het voetballer zijn. Dat wil je niet opgeven.”

TIP: Wint Nederland van België? Win 3,10 keer je inleg!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie