‘Dit verdienen de Eredivisie-clubs aan tv-geld’

Foto: ‘Dit verdienen de Eredivisie-clubs aan tv-geld’

Het reguliere Eredivisie-seizoen is ten einde en dus kan de balans worden opgemaakt. Zo is de tv-ranking voor het nieuwe seizoen in grote lijnen bekend.

In het nieuwe seizoen is in totaal 74 miljoen euro te verdelen onder de achttien clubs. Deze rangschikking is gebaseerd op een periode van tien seizoenen, waarbij het meest recente seizoen het zwaarst telt en die van tien jaar geleden het minst. Hoe hoger een team staat geklasseerd, hoe meer zij verdienen aan tv-gelden.

In de top van de ranglijst zal ‘niet veel’ veranderen. Het Algemeen Dagblad bericht hierover: “Ajax voert de lijst aan en krijgt jaarlijks zo’n 9,3 miljoen euro. PSV volgt met zo’n 8,3 miljoen, Feyenoord staat op plek drie en ontvangt zo’n 7,5 miljoen.”

De play-offs om promotie/degradatie zullen met interesse worden bekeken. Het AD weet: “Als Excelsior of FC Eindhoven promoveert naar de eredivisie, schuiven enkele ploegen op de ranglijst een plaatsje op. Bijvoorbeeld RKC Waalwijk, dat dit seizoen knap tiende werd.” Heracles Almelo vliegt er in dat geval uit.

Voorlopige tv-ranking Eredivisie:

1. Ajax 9,3 miljoen

2. PSV 8,3 miljoen

3. Feyenoord 7,5 miljoen

4. AZ 6,5 miljoen

5. Vitesse 5,8 miljoen

6. FC Utrecht 5,1 miljoen

7. FC Groningen 4,3 miljoen

8. SC Heerenveen 3,6 miljoen

9. Heracles Almelo 3 miljoen (bij lijfsbehoud)

10. FC Twente 2,8 miljoen

11. Sparta Rotterdam 2,6 miljoen

12. Fortuna Sittard 2,4 miljoen

13. SC Cambuur 2,3 miljoen

14. NEC 2,1 miljoen

15. RKC Waalwijk 2 miljoen

16. FC Emmen 2 miljoen

17. Go Ahead Eagles 1,9 miljoen

18. FC Volendam 1,9 miljoen

TIP: Voorspel de play-offs en pak €250 bonus!

Is deze opzet de juiste?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie