TRANSFERUURTJE: Brenet naar Eredivisie-top, De Ligt verrast

Foto: TRANSFERUURTJE: Brenet naar Eredivisie-top, De Ligt verrast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Hij leek even van de radar te zijn verdwenen tijdens zijn (mislukte) avontuur in het buitenland bij TSG Hoffenheim, maar dankzij een sterk half aar namens FC Twente is Joshua Brenet helemaal terug in het vizier geraakt. Sterker nog; Feyenoord én PSV hebben interesse in hem. “Of PSV snel doorpakt, is op dit moment nog niet te zeggen. Feyenoord is concreter en heeft hem al een officiële aanbieding gedaan, terwijl ook FC Twente de back heel graag snel wil contracteren. Voor Brenet is ook veel buitenlandse belangstelling”, aldus het ED.

Nick Olij gaat een transfer naar de Eredivisie maken, zoveel is na zijn sterke seizoen namens NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie al wel duidelijk. En inmiddels lijkt ook steeds duidelijker te worden naar welke club; Sparta. Middels trainer Maurice Steijn bevestigde Sparta al zijn interesse in Olij, die drie jaar heeft gekeept voor NAC maar nu hogerop wil. Het liefst zo dicht mogelijk bij de Randstad.

Cody Gakpo wordt al tijden in verband gebracht met een vertrek bij PSV, maar opnieuw liet hij de toekomst vandaag nog in het midden. “Er kan van alles gebeuren deze zomer. Ik ga nu rustig alle opties naast elkaar leggen en kijken wat het beste is voor mij. Ook nog een jaar blijven is een optie. Je moet alles overwegen en kijken wat het beste is voor je ontwikkeling. Ook het WK speelt een rol. Het zou zonde zijn als ik ergens naar toe zou gaan, waar ik helemaal niet aan de bak zou komen, waardoor ik het WK zou missen. Dat houd ik wel in mijn achterhoofd. Ik wil lekker blijven spelen om mee te gaan naar het WK.”



Buitenland:

Mark van Bommel staat voor zijn derde job als hoofdtrainer. Na PSV en VfL Wolfsburg is hij nu hard op weg naar Royal Antwerp FC, waar Marc Overmars sinds kort als technisch directeur werkzaam is. De Telegraaf schrijft maandagavond: “Overmars wil Van Bommel graag naar België halen. De oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg is al meerdere keren gesignaleerd in Antwerpen en voor hem ligt een tweejarig contract klaar. Van Bommel was ook topkandidaat om trainer te worden van Racing Genk, maar zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar het avontuur bij Antwerp.”

Matthijs de Ligt maakt deze zomer mogelijk een verrassende transfer. Volgens journalist Mirko Di Natale is Liverpool in de race voor de centrale verdediger van Juventus. De Engelse grootmacht heeft recentelijk geïnformeerd naar de mogelijkheden om De Ligt in te lijven. De gelimiteerde transfersom van 125 miljoen euro werd als te gortig beoordeeld, maar Liverpool hoopt dat Juventus deze zomer alsnog overstag gaat voor een lagere transfersom.

TIP: Wint Juventus bij Fiorentina? Win 4.05 keer je inleg!

Speelt Gakpo volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie