Heracles verklaart ontslag Wormuth: “Te veel vraagtekens”

Foto: Heracles verklaart ontslag Wormuth: “Te veel vraagtekens”

Frank Wormuth is maandag ontslagen als hoofdtrainer van Heracles Almelo. De club belandde op de slotdag van het seizoen op de zestiende positie van de Eredivisie en moet daarom in de play-offs strijden om lijfsbehoud.

Het ontslag van Wormuth zorgde voor grote verbazing in Nederland, maar technisch directeur Tim Gilissen denkt de juiste beslissing te nemen. Aan RTV Oost vertelt hij: “Vanochtend zijn we het gesprek aangegaan met Frank, de staf en de spelers. Daarin zijn te veel vraagtekens ontstaan, waardoor bij ons het gevoel ontstond dat het niet goed was om op deze manier verder te gaan. Er was onvoldoende vertrouwen. We vonden dat we dat moesten omzetten.”

“Vanochtend toen ik hier naartoe reed had ik niet het idee dat dit de uitkomst zou zijn”, erkent Gilissen. “Maar ik proef natuurlijk wel dat er iets is gebeurd met het vertrouwen en de energie. Als dat in de gesprekken dan versterkt wordt, dan krijg je het gevoel dat dat er voor een ommekeer gezorgd moet worden. En helaas is dit dan de maatregel. Hopelijk ontstaat er nu een reactie van de ploeg. Ik geloof erin dat ze het kunnen flikken.”

Heracles bereikte de magische grens van 34 punten, maar uitgerekend dit seizoen bleek dat niet voldoende. Door de 1-3 thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam zakte de ploeg naar plek zestien. Gilissen: “Het is heel pijnlijk om dit vandaag te moeten concluderen. We hebben het in alle rust met Frank besproken. Op dat moment zit er bij hem natuurlijk ook veel emotie. Hij was het ook niet met ons eens, want Frank was nog wel strijdbaar en vastberaden dit tot een goede einde te brengen. Maar we hebben wel respect voor elkaar en hopelijk zorgt het voor iets goeds.”

TIP: Wint Heracles bij Excelsior? De odd is 2.24!

Heeft Heracles de juiste keuze gemaakt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie