Arsenal lijkt CL-ticket weg te gooien, Juventus morst

Arsenal dreigt volgend seizoen opnieuw te ontbreken in de Champions League. De Londenaren zijn er in de voorlaatste wedstrijd niet in geslaagd om Tottenham Hotspur te passeren en verloren met 2-0 bij Newcastle United.

Arsenal ontbreekt al jaren in de Champions League, maar enige tijd geleden leek de formatie van Mikel Arteta in een zetel af te koersen op een topvier-klassering. The Gunners verspeelden de kans om de strijd definitief te beslissen door een 3-0 nederlaag bij Tottenham, dat daarna zelfs plek vier wist af te pakken. Arsenal moest dan ook winnen op St. James’ Park om het lot in eigen handen te houden.

In Newcastle had Arsenal voor rust weinig te vertellen. Het team van Arteta produceerde slechts een aantal gevaarlijke momenten, waar The Magpies domineerden. Het was aan doelman Aaron Ramsdale te danken dat het halverwege nog altijd 0-0 stond.

Tien minuten na rust ging het alsnog mis voor Arsenal. Na een snelle aanval dacht Ben White een voorzet eruit te halen, maar in plaats daarvan tikte hij de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman. Vlak voor tijd werd het ook nog 2-0 via Bruno Guimarães, die in tweede instantie Ramsdale passeerde. Arsenal speelde al sinds 2016 niet meer in de Champions League en moet daarop hopen op een wonder op de slotdag.

Serie A: Juventus gooit zege weg

Ook in de Italiaanse Serie A werd maandagavond gevoetbald. Dusan Vlahovic en Álvaro Morata leken Juventus de zege te bezorgen op SS Lazio, maar een eigen doelpunt van Alex Sandro en een hele late gelijkmaker van Sergej Milinkovic-Savic gooiden roet in het eten: 2-2.

Juventus gaat dit seizoen sowieso als vierde eindigen. Matthijs de Ligt begon overigens op de bank, maar viel al na achttien minuten in.

TIP: Wint Arsenal van Everton? De odd is 1.54!

Gaat Arsenal het CL-ticket definitief verspelen?