‘Vitesse in de problemen door oorlog in Oekraïne’

Foto: ‘Vitesse in de problemen door oorlog in Oekraïne’

Er dreigt een probleem voor Vitesse. Als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne moet de Eredivisie-subtopper rekening houden met boekhoudkundige kopzorgen.

De Telegraaf schrijf: “Voetbalclub Vitesse krijgt vanwege eigenaar Valeriy Oyf uit Rusland voorlopig geen handtekening van zijn accountant onder de jaarrekening over het vorige voetbalseizoen, net als andere Nederlandse bedrijven in Russische handen. Accountants willen pas iets ondertekenen als zij zeker weten hiermee geen sancties te overtreden. Voor Vitesse is haast geboden, omdat een boete rond zijn voetballicentie dreigt.”

Vitesse heeft deze handtekening hard nodig. Volgens de KNVB is dit verplicht binnen het licentiesysteem. “Als een verklaring van de accountant ontbreekt bij rapportages die voor KNVB-doeleinden moeten worden ingediend en waarbij is voorgeschreven dat een accountantsverklaring verplicht is, zullen sancties – in beginsel een geldboete – volgen, evenals de verplichting om alsnog die accountantsverklaring te overleggen”, aldus een woordvoerder van de bond.

Mocht de handtekening langer uitblijven, dan kunnen zwaardere maatregelen volgen. Overigens heeft eigenaar Oyf, een in Oekraïne geboren Rus, de club enige tijd geleden al te koop gezet. Zelf staat hij niet op een van de sanctielijsten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Roman Abramovich.

TIP: Wint Vitesse in Utrecht? De odd is 3.70!

Gaat dit grote consequenties krijgen?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie